13. 07. 2016 - 16:01
Gdje prestaje logika nastaje rukometni savez BiH!
907
Shares
Gdje prestaje logika nastaje rukometni savez BiH!

MARKOVIĆ JOŠ UVIJEK NIJE RAZRIJEŠEN

Gdje prestaje logika nastaje rukometni savez BiH!

Faris DŽAFEROVIĆ
13. 07. 2016 - 16:01
0
Shares

Rukometni savez je danas raspisao konkurs za novog selektora reprezentacije, uprkos činjenici da ostavke Markovića i njegovog stručnog štaba nisu usvojene.

Rukometni savez je otišao u skroz krivom smijeru u posljednjih nekoliko mjeseci. Kap koja je prelila čašu je bila situacija koja se našim rukometašima desila pred početak druge baražne utakmice sa Švedskom, a ista se nastavila nakon baražne utakmice u Skenderiji, kada smo mi novinari ostali uskraćeni za komentare selektora i igrača, a naravno to se desilo greškom saveza, a ne osoba koje su nam trebale dati svoje izjave nakon utakmice.

Sada se opet dešava jedna nelogrukometni savez je bez odluke izvršnog odbora ove kuće, raspisao konkurs za nasljednika Dragana Markovića, na klupi A selekcije.

Ništa čudno za naše podneblje, jer odavno u većini sportova jedan ili dva čovjeka vode glavnu riječ, nažalost ovaj put je problem većih razmjera, jer isti taj odbor je prvo trebao razriješiti, odnosno poslati razriješenja sa dužnosti Markoviću i stručnom štabu.

Oni to naravno još uvijek nisu uradili a nepoznata je činjenica ni kada će to uraditi.

Ovim neodgovornim činom vjerovatno ćemo imati dva stučna štaba u rukometnoj A selekciji, jer prema logici, neko ko nije razriješen dužnosti još uvijek je na istoj.

Naravno, treba istaći da se već odavno za ovu klupu unutar saveza favorizuje Bilal Šuman, a da li će upravo on naslijediti, Markovića, odnosno ako se da naslutiti prema informacijama koje imamo, mogao bi postati kolega Markoviću na klupi reprezentacije, a da li će do ovoga doći ostaje da se vidi.

Faris DŽAFEROVIĆ

Učitaj još novosti