18. 07. 2016 - 15:14
HOLIVUDSKA PRIČA NAJVEĆE ZVEZDE PORTUGALA! Ronalda je...
907
Shares
HOLIVUDSKA PRIČA NAJVEĆE ZVEZDE PORTUGALA! Ronalda je

ALBERT FANTRAU

HOLIVUDSKA PRIČA NAJVEĆE ZVEZDE PORTUGALA! Ronalda je "izmislio" saigrač iz detinjstva!

Informer.rs
18. 07. 2016 - 15:14
0
Shares

Izvesni Albert Fantrau, Portugalac iz Lisabona, najzaslužniji je što je Kristijano Ronaldo postao jedan od najboljih igrača planete.

Njemu je as Real Madrida posvetio trofej prvaka Evrope osvojen pre osam dana sa Portugalom, ali i prethodne tri titule iz Lige šampiona. Jer da nije bilo Fantraua, ko zna kako bi se odvijala karijera Kristijana Ronalda.

Ponikli u Madeiri

Njih dvojica su kao dvanaestogodišnjaci poslati iz Madeire na probu u lisabonski Sporting. Tamo im je rečeno da će u akademiju slavnog kluba biti primljen onaj ko bude dao više golova na kontrolnoj utakmici. Šta se dalje dešavalo, opisao je sam Ronaldo.

2- Pobedili smo tog dana 3:0. Postigao sam prvi gol, posle je Albert glavom dao drugi, ali treći je posebna priča... - rekao je Ronaldo i nastavio:

- Trčali smo ka golu, Albert je izašao jedan na jedan sa golmanom, obišao ga i sve što je trebalo da uradi bilo je da smesti loptu u mrežu. On je umesto toga dodao loptu meni i ja sam pogodio. Tako sam i primljen u Sportingovu akademiju. Kada sam ga nakon utakmice pitao zašto je to uradio, rekao mi je zato što sam bolji od njega. Zato Albertu dugujem sve što sam uradio u karijeri.

Madeira je navodno tada dugovala Sportingu 22.500 evra, a kako nije imala novac da izmiri dugovanje, ponudila je "lavovima" Ronalda. Ovi su smatrali da je to previsoka cena za klinca od 12 godina, pa je prvo morao da prođe pomenuti kontrolni meč.

Za Fantraua je javnost prvi put saznala 2014. godine, kad je Ronaldo posle pobede nad Atletiko Madridom u finalu (4:1), otrčao do tribine i poklonio dres čoveku koji je sedeo u prvom redu. Potom ga je Kristijano izveo na teren, srdačno su se zagrlili, a tada nepoznati muškarac je na terenu slavio titulu sa "kraljevskim klubom".

Fudbaler Real Madrida kasnije je novinarima objasnio s kim je podelio radost i koliko je Fantrau zaslužan za njegovu karijeru.

Ima sve u životu

Kad su španski i portugalski mediji potom pronašli Alberta, on im je potvrdio Ronaldovu priču o probi u Sportingu iz Lisabona. Bez imalo gorčine rekao im je da njegova fudbalska karijera završena posle te asistencije Ronaldu i da je skoro celog života bio nezaposlen.

3

Novinari su ga, u čudu, upitali:

- Odakle vam onda ovolika kuća i moćan automobil, a kažete da ste nezaposleni? Delujete kao bogat čovek, vodite računa i o svojoj porodici. Odakle vam novac?

Fantrau je samo kratko odgovorio:

- Sve to mi je dao moj prijatelj Ronaldo!

Učitaj još novosti