19. 07. 2016 - 12:02
Kranjčar čekao Henriqueza, a dočekao – Armina Hodžića
907
Shares
Kranjčar čekao Henriqueza, a dočekao – Armina Hodžića

DINAMO STARTAO POBJEDOM

Kranjčar čekao Henriqueza, a dočekao – Armina Hodžića

Večernji.hr
19. 07. 2016 - 12:02
0
Shares

Čekao je trener Dinama Cico Kranjčar napadača Angela Henriqueza, a dočekao – Armina Hodžića (21)! S dva je pogotka Lokomotivi (3:1), naime, Hodžić uljepšao treći dolazak na Dinamovu trenersku klupu Zlatka Kranjčara, koji je dočekan i ispraćen na kraju utakmice burnim pljeskom. A i Hodžić je za svoje pogotke nagrađen pljeskom. Je li sad napokon riješen toliko spominjani problem realizacije plavih za ljetnih priprema?

Proradio i Soudani

„Nadam se da jest! Dobro sam odradio pripreme, spreman sam i želim biti sve bolji i bolji, želim osjetiti poboljšanje u svojoj igri iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Na napadačima je da igraju i zabijaju, protiv Lokomotive sam odradio svoje, iako bih bio jednako sretan da je te golove zabio netko drugi. Najvažnije je, naime, dobro igrati i pobjeđivati, onda je i raspoloženje dobro. A kad igramo dobro, onda će uvijek netko iskočiti i zabiti gol“, skromno govori Hodžić.

Ipak, dosta se prilika stvaralo na dosadašnjim utakmicama, a malo se pogodaka zabijalo. Posebno su napadači “šutjeli”, no protiv Lokomotive to se promijenilo. Do pobjede su plave odveli napadači Soudani i Hodžić. I to svakako može veseliti Kranjčara...

Na pripremama je Hodžić odigrao dvije utakmice na desnom napadačkom boku i bili smo dojma da baš i nije bio sretan zbog takvog rješenja jer je njegovo pravo mjesto u vrhu napada. O tome raspucani napadač kaže:

„Nije da nisam bio zadovoljan, nisam nikome ništa rekao, vjerujte mi. Trener me stavio na to mjesto, ispoštovao sam njegovu odluku i odigrao sam na toj poziciji. Gdje god me stavi, igrat ću i borit ću se, to je to... Ali, istina je da se najbolje osjećam u sredini, u 'špici', tu sam najopasniji, iako mi nije problem odigrati i na boku. Ako to koristi momčadi...“

U srijedu je na rasporedu uzvrat s Vardarom u drugom kvalifikacijskom pretkolu za ulazak u Ligu prvaka. Imate lijepu 2:1 prednost iz prve utakmice?

„Vardar je dobar, karakterna je to momčad i neće biti lako. Nije nam bilo lako ni u Skoplju, ostvarili smo dobar rezultat i to nam svakako daje samopouzdanje uoči uzvrata. Vjerujem u pobjedu i u našem Maksimiru, ipak smo mi bolji i morali bismo proći u treće pretkolo“, govori Hodžić.

Je li makedonski prvak možda bolji nego što ste očekivali, jesu li vas nečime iznenadili? Ipak su uzdrmali tri vratnice u Skoplju, a to ne uspijeva baš svakome protiv Dinama?

Lani je zabio 13 golova

„I na toj utakmici Vardar je dokazao da zaslužuje respekt. Ponavljam, riječ je o dobroj momčadi, nisu oni slučajno došli do tih šansi u kojima su prijetili. Moramo se dobro pripremiti za uzvrat, neće to biti samo formalnost, Vardar sigurno u Zagreb ne dolazi s bijelom zastavom“.

Očekujete li da će vas ova dva gola Lokomotivi zadržati u udarnoj postavi?

„Vidjet ćemo, nadam se tome. Budem li počeo utakmicu, dat ću sve od sebe za pobjedu. Ostanem li pak na klupi, opet ću željeti pobjedu i čekati priliku za ulazak. Najvažnije je da mi preskočimo Vardar, ma tko igrao“, govori Hodžić, koji je lani zabio ukupno 13 golova (11 u Prvoj HNL, dva u Ligi prvaka).

Učitaj još novosti