20. 07. 2016 - 21:41
Juve prodajom Pogbe zapravo stvara tim za osvajanje Lige prvaka
907
Shares
Juve prodajom Pogbe zapravo stvara tim za osvajanje Lige prvaka

MATIĆ I IGUAIN NA METI

Juve prodajom Pogbe zapravo stvara tim za osvajanje Lige prvaka

mozzartsport.com
20. 07. 2016 - 21:41
0
Shares

Sa prodajom Pola Pogbe, sve karte će biti otvorene i Juventus će odblokirati i poslednje poteze na fudbalskoj pijaci. Većina novca od prodaje Pogbe će prema očekivanjima biti utrošena na dovođenje Gonzala Iguaina, ali potrebna je i zamjena u sredini terena za francuskog vezistu.

Izbor je sužen, a glavna meta je Nemanja Matić. Srbin je tiha patnja i stara boljka Juventusovih dirigenata. Direktori Marota i Paratići ga obožavaju, Juventusovo interesovanje traje već godinu dana. Dolazak Antonija Kontea na klupu Čelsija je otvorio pitanje Matićevog statusa. Nije sve crno ili bijelo.

Konte ne želi da se riješi Matića kao što to pokušava da se predstavi. Ali Konte ima svoje želje i planove. Prvo je htio Radžu Najnoglana, nije uspio i doveo je Kantea. Planira da igra sa dvojicom zadnjih veznih i Matićevo mjesto je uz Kantea. Ali ako dođe Marko Parolo onda se i Matićev status mijenja. Parolo je Konteov miljenik iz reprezentacije, ne košta mnogo i Čelsi bi mogao bez problema da zatvori tu operaciju. U tom slučaju, Matić je na prodaju.

Srbin je bio velika želja Žozea Murinja, ali najavljeni povratak Pogbe na Old Traford znači i da Crveni đavoli skreću sa puta dovođenje najboljeg srpskog fudbalera i otvaraju čist put Bjankonerima. Juve tu ostaje kao jedini kandidat. Takav igrač im je neophodan kada Pogba ode. Istina, došao je Pjanić, ali to nije taj profil. Mjesta u veznom redu će biti za sve. Pogotovo što se najavljuju i prodaje Lemine, Pereire i Ernanesa na kojim će Stara dama inkasirati između 40.000.000 i 55.0000.000 evra.

Prva želja je bio Andre Gomeš ali to za Juventus više nije relana priča. Probali su sa ponudom 40.000.00 evra, Valensija je glatko odbila i prema posljednjim infomacijama Portugalac će završiti u Real Madridu. Matiću ostaje Juventus, Juventusu ostaje Matić. Priča koja po svim naznakama mora da bude završena hepiendom. Pored Matića kao potencijalna rješenja figuriraju Musa Sisoko i Lukas Bilja, ali da ponovimo: Matić je glavna želja rukovodstva Bjankonera. Pogtovo što Njukasl traži ludačkih 42.000.000 evra za Sisoka.

Juventus je do sada ispipavao puls Čelsija lansiranjem priča o 20.000.000 evra za kupovinu srpskog reprezentativca, ali Gazeta delo Sport tvrdi da Čelsi neće ni razgovarati ukoliko na stolu ne bude stajalo 30.000.000 evra. Juve će morati da zavuče ruku u džep dublje nego što je mislilo. Bilja ostaje tek kao treća opcija koja košta 15.000.000 evra i može da se deovede posljednjeg dana prelaznog roka. Do tada ima dovoljno vremena da se kupi Matić. Naravno, tek kada bude kompletiran transfer Pola Pogbe.

Sa dolascima Iguaina i Matića Juventus bi kompletirao tim za osvajanje Lige šampiona. Bili su blizu prije dvije godine sa Tevezom, Pirlom, Moratom, Vidalom... Oni više nisu tu. Sprema se potpuno novi tim. Stigli su Dani Alves, Pjanić i Benatija, čekaju se Iguain i Matić. Možda još jedan napadač za ulogu džokera. Uz legendu Bufona na golu, njegove pretorijance Kjelinija, Bonućija i Barzaljija u odbrani, uvijek pouzdanog Lihtštajnera, Aleksa Sandra koji je u usponu forme, te Dibalu, Mandžukića, Kediru, Markizija i ostale, Alegri može da krene u napad na ušati pehar.

(Mozzartsport)

Učitaj još novosti