24. 07. 2016 - 19:40
Podjela bodova u Krupi na Vrbasu: Historijski pogodak Koljića
907
Shares
Podjela bodova u Krupi na Vrbasu: Historijski pogodak Koljića

RAMOVIĆ POGODIO ZA KAKANJCE

Podjela bodova u Krupi na Vrbasu: Historijski pogodak Koljića

24. 07. 2016 - 19:40
0
Shares

Danas su u okviru prvog kola BHT Premijer lige, koja se prvi put igra u formatu sa 12 klubova, remizirali Krupa i Mladost DK sa 1:1.

U 2. minuti Brkić je pokušao ugroziti gol domaćina iz slobodnjaka, ali njegov udarac odlazi preko gola. U 24. minuti prva velika šansa na utakmici i to zagoste. Sušić je proigrao Ramovića, čiji je udarac iz nesporedne blizine izblikiran i otišao je u korner. Nakon kornera, Karahmet je zakasnio na drugoj stativi, te je propala dobra šansa za Mladost.

Pred kraj prvog dijela, tačnije u 41. minuti mogli su domaći kazniti promašaje ekipe iz Doboja kod Kaknja. Milanović je šutirao, ali Hadžić je odlično odbranio njegov udarac. Nakon pet minuta igre u nastavku, Mladost ipak stiže do vodstva. Ramović ovaj put koristi priliku i zatresa mrežu domaćina.

Samo dvije minute kasnije Ramović je mogao do novog gola, ali je mladi Ilić sjajno zaustavio njegov udarac. U 60. minuti najbolja šansa za Krupu na utakmici, Nakon dobre akcije, Damjanović je glavom šutirao, a opet se odličnom intervencijom istakao Hadžić. 

U 71. minuti dosuđen je penal za Krupu, a siguran sa bijele tačke bio je Elvir Koljić, koji je postigao historijski pogodak za Krupu u Premijer ligi. Samo četiri minute kasnije, mogao je Koljić biti heroj utakmice, ali se opet istakao Hadžić koji zaustavlja njegov udarac.

Krupa - Mladost Doboj Kakanj 1:1 (Koljić 71'(p); Ramović 50')

Stadion: "Krupa". Glavni sudija:Bjelica Vladimir (Istočno Sarajevo). Žuti kartoni:Jašarević (Krupa), Šišić, Sušić (Mladost)

Krupa: Ilić, Redžić, Damjanović, Jašarević, Koljić, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Cvijanović, Mijić, Milanović. 

Mladost: Hadžić, Galić, Bošković, Husić, Sušić, Šišić, Musić, Brkić, Ramović, Karahmet, Isaković.

 

Učitaj još novosti