25. 07. 2016 - 16:44
Svi na Pirotu: Bordo tim gostuje Travniku u čast preminulom...
907
Shares
Svi na Pirotu: Bordo tim gostuje Travniku u čast preminulom Elvedinu Varupi

PRIJATELJSKI MEČ

Svi na Pirotu: Bordo tim gostuje Travniku u čast preminulom Elvedinu Varupi

25. 07. 2016 - 16:44
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo odazvao se pozivu Nogometnog kluba Travnik, te će bordo fudbaleri istrčati sutra na travnjak stadiona “Pirota” na prijateljskoj utakmici protiv kluba iz vezirskog grada.

Susret između Travnika i Sarajeva odigrat će se povodom godišnjice smrti Elvedina Varupe, nekadašnjeg igrača i kapitena Travnika, koji je preminuo 1. augusta 2015.godine, nekoliko dana uoči ligaškog susreta između Bordo i Plavog kluba.

Elvedin Varupa je u dresu Travnika igrao dvadesetak godina i upisao više od 700 nastupa. Bio je veoma cijenjen i kod navijača protivničkih klubova, a ostao je upamćen po bespoštednoj borbi u svakoj utakmici. Karijeru je završio 2014.godine.

Iz redova federalnog prvoligaša Travnika istakli su zahvalnost FK Sarajevo zbog sutrašnjeg odigravanja utakmica, cijena ulaznica za susret iznosit će 3 KM i sav prihod ostvaren od prodaje istih biti će uručen porodici Varupa.

FK Sarajevo poziva naše navijače i simpatizere, kao i sve sportske zaljubljenike da prisustvuju sutrašnjoj prijateljskoj utakmici između Sarajeva i Travnika na stadionu “Pirota”, koja počinje u 17 sati.

Učitaj još novosti