25. 07. 2016 - 19:41
POZADINA ODLASKA VELIKOG ŠEFA Ovo je pravi razlog povlačenja...
907
Shares
POZADINA ODLASKA VELIKOG ŠEFA Ovo je pravi razlog povlačenja Zdravka Mamića!

HNS IDE DALJE

POZADINA ODLASKA VELIKOG ŠEFA Ovo je pravi razlog povlačenja Zdravka Mamića!

Index.hr
25. 07. 2016 - 19:41
0
Shares

Zdravko Mamić povukao se iz struktura HNS-a. U ponedjeljak poslijepodne podnio je ostavku na mjesto prvog dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

"Ne želim više biti razlog zbog kojeg će pojedinci umanjivati uspjehe mojih kolega iz Hrvatskog nogometnog saveza i Dinama te sjajne rezultate kojima već godinama uveseljavaju sve naše sugrađane. Ne želim da se mojim imenom služi kao izgovorom za nanošenje štete ugledu hrvatskog nogometa koji svojim radom i svojim rezultatima služi na čast svima nama", stoji u priopćenju koje je Mamić objavio na službenim stranicama Nogometnog saveza.

Odluka je to koju Zdravko Mamić nije donio preko noći. Ona je u njemu tinjala još od utakmice s Češkom u Saint Etienneu kada su huligani pokušali prekinuti utakmicu na Euru u ime svoje borbe protiv HNS-a.

Mamić je ostavku htio podnijeti prije dvadesetak dana na prvoj sjednici IO HNS-a nakon Eura, ali tada ga je Mirko Barišić odgovorio od tog čina. Ipak, nakon najnovijih spekulacija u dijelu medija da je povezan s planiranjem atentata na državnog odvjetnika, Mamić je prelomio u sebi, obavijestio Davora Šukera o svojoj odluci te podnio neopozivu ostavku.

Jedan od osnovnih motiva njegova povlačenja je zaustaviti napade na HNS i Dinamo. Upućeni tvrde da želi istjerati na čistinu one koji ga napadaju. Mamić je uvjeren kako ti koji ga žele maknuti iz HNS-a preko svojih operativaca među huliganskim redovima zapravo žele otvoren put prema novcu koji nogometni savez generira uspjesima A reprezentacije.

Isto tako, Mamić želi usmjeriti energiju prema privatnim sudskim procesima koji su ispred njega, a jedan od krucijalnih razloga njegove ostavke jest namjera da ga politika ne koristi za svoje interese tijekom predizborne kampanje koja slijedi.

Učitaj još novosti