07. 08. 2016 - 19:39
Hrvatski junaci zbunjeni: Navijači oprostite, ovo je očaj!
907
Shares
Hrvatski junaci zbunjeni: Navijači oprostite, ovo je očaj!

NAKON PORAZA OD KATARANA

Hrvatski junaci zbunjeni: Navijači oprostite, ovo je očaj!

07. 08. 2016 - 19:39
0
Shares

Katar je išamarao Hrvatsku na otvaranju rukometnog turnira u Riju. Visokih sedam razlike zbunilo je igrače Željka Babića.

"Jako loše. Loš dan, loše jutro. Nismo uhvatili ritam, griješili smo u namjeri da dostignemo prednost Katara. Gubili smo u jednom momentu i deset razlike. No idemo dalje, ovo je tek početak. I s dvije pobjede se može do zlata. Želio bih se ispričati navijačima u domovini", krenuo je Domagoj Duvnjak.

Godinama nismo vidjeli ovako lošu Hrvatsku na važnim turnirima. Katarski pucači lakoćom su prolazili i bušili našu mrežu sa svih pozicija. Duvnjak je ostao na dva pogotka iz šest pokušaja. Uklopio se u sivilo.

"Život ide dalje. Puno je posla pred nama, moramo izvući pouke. Nervozni smo i razočarani. U svlačionici nismo pričali, bit će vremena za analizu. Nismo smjeli sebi ovo dopustiti. Ne radi se umoru, iako je tako izgledalo. Super se osjećamo, ali nismo ušli u ritam. Katarani su igrali sporo, uspavali su nas. Mislim da smo istrčali jedva dvije kontre i to na samom kraju. Bit će bolje", odgovara Duvnjak.

"Nevjerojatno je što smo sve promašili na početku utakmice. No, sto puta smo znali skupiti glave, znat ćemo i sada. Znali smo kakve šutere imaju, ali danas im je ulazilo baš sve. Pokušali smo blokom, ali nije išlo. Nećemo plakati, riješit ćemo sve probleme među nama", dodao je Jakov Gojun.

Manuel Štrlek čestitao je Kataru. I on je bio potpuno zbunjen. Nedostajalo mu je riječi da analizira ovo katastrofalno jutro.

"Na otvaranju nismo igrali toliko loše, ali smo promašili sve što smo mogli. Pokušali smo se vratiti, ali Katar je bio bolji. Ovo je visok poraz, ali nakon tako lošeg početka bilo se teško vratiti. Fulali smo sve i pala nam je koncentracija. Katar je imao i izvrsnog Šarića na golu. Ne znam što bih rekao. Trebamo zaboraviti ovu utakmicu i pripremiti se za Argentinu. Kataru treba čestitati. Možda smo bili u prevelikom grču, ne znam zaista. Ovo je turnir i ništa nije izgubljeno. Planirali smo da top formu dosegnemo u četvrtfinalu. Danas ni ja nisam zabio što bih inače lakoćom riješio, ali ovo nije igra pojedinca. Moramo zajedno raditi da ispravimo greške"

Marko Kopljar ponovio je riječi saigrača. Niko nije imao objašnjenje za beskrvnu i nepovezanu igru. Hrvatska je imala više od mjesec dana vremena da se pripremi za otvaranje. Rezultat tog pothvata uistinu je razočaravajući.

"Otvorili smo utakmicu izuzetno loše. Znali smo da igramo protiv viceprvaka svijeta kao i njihova oružja, ali razbranili smo njihovog golmana te nismo bilo dobri ni u obrani ni u napadu. Uz puno tehničkih grešaka i promašenih zicera nije moglo bolje završiti.  Analizirat ćemo poraz i idemo po pobjedu protiv Argentine. Danas smo zakazali, nismo bili pravi."

"Uspavali su nas, iako smo se dugo pripremali za ovu utakmicu. No, znamo koji je naš cilj -  doći do četvrtfinala u optimalnoj formi. Kada je pala naša obrana nakon 20 minuta bilo je nemoguće vratiti se u utakmicu. Znamo što trebamo, popravit ćemo napad ali moramo obranu držati duže na nivou. Izbušili su nas, danas im je sve išlo od ruke, a mogu potegnuti i sa 17 metara. Sve smo to znali, ali ipak..."

Slijedi Argentina, 9. avgusta. Babićevi igrači ne moraju više objašnjavati riječima, od toga ionako nema posebne koristi. Stvari moraju popraviti na terenu, piše Index.hr.

Učitaj još novosti