08. 08. 2016 - 08:13
Mourinho o Pogbi: "I za njega je idealno što je došao u...
907
Shares
Mourinho o Pogbi:

DANAS OČEKUJEMO POTPIS

Mourinho o Pogbi: "I za njega je idealno što je došao u Manchester United"

08. 08. 2016 - 08:13
0
Shares

Nakon što je sinoć potvrđeno da će Paul Pogba biti novi fudbaler Manchester Uniteda, svoju izjavu je dao i njegov novi menadžer Jose Mourinho.

On je u zvaničnom intervjuu za klupski sajt govorio o dolasku Pogbe, prvoj tituli sa Manchester Unitedom, ali i o tome šta očekuje u narednoj sezoni.

Podsjetimo, Paul Pogba će danas obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovor sa novim-starim klubom, a Juventusu ide rekordna cifra od čak 89 miliona funti. Mourinho smatra da će Pogba biti idealan fudbaler za United, ali i da je za Pogbu najbolji izbor United.

„Mnogo će nam pomoći, ali je i za njega idealno što je došao u klub kakav je Manchester United. Jedino naš klub ga može dovesti na nivo koji on želi. Premier liga je idealno mjesto ako se želite dokazati pred cijelim svijetom“, rekao je Mourinho i dodao:

„Da je otišao u Real Madrid ili Barcelonu, bio bi u sjeni one dvojice 'vanzemaljaca', pa je zato mnogo bolje što je došao baš na Old Trafford“, rekao je Mourinho misleći na Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Učitaj još novosti