14. 08. 2016 - 14:19
Nastavak turneje promocija knjige Vlatka Glavaša 'Kapiten...
907
Shares
Nastavak turneje promocija knjige Vlatka Glavaša 'Kapiten teškog vremena' u Krajini

SANSKI MOST, BOSANSKA OTOKA I BUŽIM

Nastavak turneje promocija knjige Vlatka Glavaša 'Kapiten teškog vremena' u Krajini

14. 08. 2016 - 14:19
0
Shares

Nakon premijere u Bugojnu, knjiga "Kapiten teškog vremena", autora nekadašnjeg kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatka Glavaša, promovirana je i u Bosanskoj Otoci i Bužimu.

Pored autora, o knjizi su govorili novinari Muhamed Bikić (urednik knjige), Senudin Safić i Anis Pašalić, kao i domaćini promocija u Bosanskoj Otoci, načelnik Armin Halitović, nekadašnji fudbaler Jedinstva Halim Stupac i otac bh. košarkaškog reprezentativca Džanana Muse, Rusmir, a u Bužimu istaknuti sportski djelatnik Suvad Šahinović - Regan.

1
Vlatko Glavaš, ljubimac bh. navijača, posebno u Krajini i u Bosanskoj Otoci i Bužimu se vrlo emotivno obratio, da su hiljade prisutnih (u Bosankoj Otoci), među kojima je bila i jedna slovenačka malonogometna ekipa (u Bužimu), pomno slušali njegovo prisjećanje na impozantnu karijeru u kojoj su mu ostvareni, doslovno, svi snovi. 

"Krenuti iz Bugojna, igrati u Bundesligi, biti kapiten BiH u Brazilu, dobiti svjetskog prvaka Italiju i oprostiti se protiv reprezentacije svijeta u glavnom gradu moje jedine domovine, mislim da je to ostvarenje sna svakog fudbalera na svijetu", rekao je legendarni Glavaš, čija je knjiga "Kapiten teškog vremena" humanitarnog karaktera, a promocije se nastavljaju širom BiH, a stigli su i pozivi iz Evrope, Amerike i Australije. 

3
Protekle sedmice u Krajini, u Sanskom Mostu i Bosanskoj Otoci, odigrani su i humanitarni revijalni mečevi između "Ljutih Krajišnika" i Estradnih zvijezda Bosne i Hercegovine. Ljute Krajišnike predvodio je Vlatko Glavaš.

S druge strane, bh. estradu je predvodio Nihad Alibegović, a igrali su još Adnan Nezirov, Emir Đulović, Adis Škaljo, Mujo Isanović, Fikret Hodžić…

Oba susreta su završena miroljubivo 7:7 i 5:5, uz sedam golova legendarnog Glavaša, koji je tom prilikom dobio počasnu člansku kartu i zahvalnicu udruženja "Ljuti  Krajišnici", koji su tih dana obilježavali godišnjicu.

4

Učitaj još novosti