16. 08. 2016 - 06:22
Sandra Perković nakon drame izborila finale: Mama, oprosti!
907
Shares
Sandra Perković nakon drame izborila finale: Mama, oprosti!

OLIMPIJADA U RIJU

Sandra Perković nakon drame izborila finale: Mama, oprosti!

16. 08. 2016 - 06:22
0
Shares

Najbolja svjetska diskašica i aktuelna olimpijska pobjednica Sandra Perković plasirala se u finale olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon dramatičnih kvalifikacija bacivši disk 64,81 metara.

Norma za ulazak u finale je iznosila 62 metra, a Sandra je normu prebacila tek u posljednjem, trećem pokušaju nakon što su prva dva hica bila neispravna.
 
Takmičenje je održano po kiši i hladnoći, a nakon prve serije prekinuto je na pola sata zbog jakog pljuska.
 
Sandra je u prvom pokušaju pogodila mrežu, a u drugom pokušaju bacila je disk izvan segmenta. Tek je u posljednjem hicu izborila ulazak u finale. Zanimljivo i njezina najveća konkurentica Kubanka Denia Caballero je također, tek u trećem pokušaju imala ispravan hitac bacivši disk 62,94m.
 
Finale je na rasporedu u utorak netipično u 11,20 sati po brazilskom (16,20 po srednjoevropskom vremenu).
 
Sandra u Rio de Janeiru brani zlato iz Londona, a do sada je samo jedna žena u historiji uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.
 
Nakon kvalifikacija, Sandra je pred kamerama priznala da ju je u finale odveo hitac koji je bio tehnički užasan.
 
''Naravno da nisam zadovoljna svim ovim što se događalo. Međutim, u zadnjem hicu sam pokazala mudrost. Sve ovo me je jako iscrpilo. Izgubila sam dva kilograma. Najprije sam se dosta potrošila već na zagrijavanju, pa je počela kiša. Zatim sam bacila pogrešno prvi hitac, a onda se nebo otvorilo. Odveli su nas sa stadiona, sve je nekako bilo u kaosu. To me je maksimalno poremetilo i u drugom hicu me zanijelo na lijevu stranu. Da je hitac bio precizniji, išao bi on jako daleko. Kod ovog trećeg moram priznati da je on bio sve samo ne pravi hitac. Bio je totalno tehnički neispravan, no srećom, odveo me u finale. Ništa, sad doma, pokušati osušiti tenisice, a onda spavati'', rekla je Sandra, koja je na kraju poručila:
 
''Mama, oprosti što je Sandra morala sve zakomplicirati.''

(Sport.ba/Index.hr)

Učitaj još novosti