16. 08. 2016 - 07:42
Od Jovića s ljubavlju - Poslednja 'trica' koja Hrvate seća na...
907
Shares
Od Jovića s ljubavlju - Poslednja 'trica' koja Hrvate seća na

Od Jovića s ljubavlju - Poslednja 'trica' koja Hrvate seća na "Orlove"

Sportske.net
16. 08. 2016 - 07:42
0
Shares

Košarkaške reprezentacije Srbije i Hrvatske sastaće se u četvrtfinalu Olimpijskih igara, a evo koje je najsvežije sećanje naših komšija na duele sa "Orlovima".

Dileme više nema, košarkaške reprezentacije Srbije i Hrvatske ukrstiće koplja u Rio de Žaneiru u noći sreda na četvrtak u okviru četvrtfinala Olimpijskih igara.

Biće to još jedan od komšijskih trilera koje će dve selekcije odigrati nakon raspada SFRJ, a nije tajna da Hrvati nemaju lepa sećanja na utakmice sa Jugoslavijom i Srbijom.

Najbolnije sećanje na duele sa Jugoslavijom svakako je ono iz 1997. godine kada je Aleksandar Đorđević trojkom u poslednjoj sekundi "ujeo Hrvate" za srce.

Poslednja utakmica reprezentacija Hrvatske i Srbije odigrana je uoči početka Olimpijskih igara na pripremnom turniru u Kordobi a i tada je "sevnula" jedna trojka kojom su "Orlovi" dotukli protivnika.

Verujemo da je sećanje dovoljno sveže i da se sećate kako je Stefan Jović prelomio duel u Kordobi i kako je taj poen prokomentarisao hrvatski komentator.

Pored poena Stefana Jovića sa pola terena pogledajte kako je selektor Hrvata Aleksandar Petrović reagovao kada je njegov tim ispustio stečenu prednost.

Učitaj još novosti