17. 08. 2016 - 14:13
Hapšenje zbog ilegalne prodaje ulaznica na Olimpijadi
907
Shares
Hapšenje zbog ilegalne prodaje ulaznica na Olimpijadi

PREDSJEDNIK EVROPSKOG OLIMPIJSKOG KOMITETA

Hapšenje zbog ilegalne prodaje ulaznica na Olimpijadi

17. 08. 2016 - 14:13
0
Shares

Predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Patrik Hiki uhapšen je u Rio de Janeiro zbog ilegalne prodaje ulaznica za takmičenja, prenose brazilski mediji. Hiki (71) je osumnjičen da je ilegalno dostavio ulaznice drugim osobama koje su ih prodale po znatno većim cijenama.

On je uhapšen nekoliko dana nakon što je jedan muškarac uhvaćen u Riju sa 800 ilegalnih ulaznica, prenosi BBC. Policija navodi da je Hiki, koji je i predsjednik Olimpijskog komiteta Irske, pokušao da pobjegne kada su policajci došli da ga uhapse.

On je gurnuo svoju olimpijsku propusnicu ispod vrata kada su policajci pokucali i pobjegao je u susjednu hotelsku sobu, u kojoj je doskoro boravio njegov sin. Nakon hapšenja mu je pozlilo pa mu je ukazana medicinska pomoć, navodi se u izvještajima.

Brazilski mediji prenose da je Hikijevo hapšenje povezano sa hapšenjem Irca Kevina DŽejmsa Melona u danu kada je održana ceremonija otvaranja Igara. Melon je direktor kompanije "THG SPorts", koja je, navodno, ilegalno prodavala ulaznice za takmičenja. Kompanija je demantovala da je prekršila zakon.

(Srna)

Učitaj još novosti