17. 08. 2016 - 18:54
Izvini Zlatane, ali ovi velikani su rekli kategorično NE
907
Shares
Izvini Zlatane, ali ovi velikani su rekli kategorično NE

ODBILI UNITED

Izvini Zlatane, ali ovi velikani su rekli kategorično NE

N1 info
17. 08. 2016 - 18:54
0
Shares

"Ne vjerujem da iko može reći ne Manchester Unitedu", izjavio je Zlatan Ibrahimović po potpisu ugovora sa timom sa Old Trafforda. To su britanski mediji iskoristili da naprave tekst - koji će švedskom napadaču dokazati suprotno.

"Ovo je vjerovatno najveći klub za koji sam igrao", kaže u nastavku Ibrahimović - ali lista fudbalera koji su odbili United, iako su novinari nagađali da su ti transferi skoro pa gotovi.

1. Paul Gascoigne će ostati zapamćen kao sjajan fudbaler, a kada je legenda napuštala Newcastle - Tottenham i United su ga željeli u svojim redovima. Unitedu je kazao ne.

2. Alan Shearer je dva puta bio nadomak Uniteda, ali rasni napadač jednostavno nije želio na Old Trafford. Prvi put je to bilo kada je napuštao Southampton, no odabrao je Blackburn. Nakon toga, izabrao je dječački san - Newcastle. United je umjesto njega doveo Solskjaera.

3. Ronaldinho je 2003. godine napustio PSG, a United je tada ostao bez Beckhama. Barcelona je primarno željela engleskog veznjaka, ali su prijavili Ronaldinha. Brazilac nije želio u Englesku.

4. Aaron Ramsey je umjesto dogovorenog transfera u United zapravo odabrao Arsenea Wengera i Arsenal.

5. Sergio Ramos je španski defanzivac koji se praktično svake godine dovodi u vezu sa Unitedom. Nije tajna da ga je Alex Ferguson žarko želio u svojoj ekipi, no kapiten Reala je ostao vjeran Kraljevskom klubu.

6. Alex Ferguson je u svojoj autobiografiji potvrdio da se mnogo trudio da kupi Stevena Gerrarda. To se dešavalo 2005. Iz ove pozicije, Gerrard u dresu Uniteda ne bi izgledao kako treba.

7. Thomas Muller iz Bayerna odbio je ponudu Louisa van Gaala, koji je kratko bio na klupi ovog tima. Van Gaal je na koncu dobio Bastiana Schweinsteigera, a Muller je postao najplaćeniji igrač Bayerna.

8. Karim Benzema je iz Lyona trebao preći u United. Sam napadač je priznao da ga je Manchester zvao svako ljeto od 2008. do 2011. godine.

9. Gareth Bale se dugo povezivao sa Unitedom, dok je branio boje Tottenhama. Nije ni tajna da su se pokušali umiješati u transfer Velšanina u Real, koji je tada bio najskuplji ikada.

10. 2012. godine kada je igrao za Porto, United je poslao ponudu od 40 miliona funti za Jamesa Rodrigueza. Godinu dana kasnije, Kolumbijac je napustio Portugal i otišao u Monaco, a potom u Real Madrid.

Učitaj još novosti