19. 08. 2016 - 17:28
Serie A ili HNL: Italijani opsjednuti Hrvatima
907
Shares
Serie A ili HNL: Italijani opsjednuti Hrvatima

ITALIJA POSTALA KOLONIJA

Serie A ili HNL: Italijani opsjednuti Hrvatima

19. 08. 2016 - 17:28
0
Shares

Ovo ljeto je poprilično prometno u Serie A, a na posebnom mjestu želja mnogih trenera su i mnogi hrvatski igrači.

Tako Gianluca Di Marzio, ugledni talijanski stručnjak za praćenje transfera javlja nekoliko zanimljivih vijesti koje uključuju naše igrače i njihove potencijalne poslodavce u Serie A.

Nakon Hrvoja Milića, na pragu je još jedan ovoljetni transfer iz Hajduka u Fiorentinu. Josip Maganjić, mladi Hajdukov ofanzivac, stigao je u Firenzu na liječničke preglede. Želja je 17-godišnjaka i njegovih zastupnika da se okuša u inozemstvu, stoga je odbio potpisati novi ugovor sa Splićanima, a spominje se kako će za njegove usluge biti plaćeno nešto manje od milijun i 200 tisuća eura odštete Hajduku.

Što se tiče Matea Kovačića, Milan je definitivno u niskom startu oko njega. Di Marzio javlja kako je Galliani kontaktirao predsjednika madridskog Reala, Florentina Pereza, kako bi ga upitao za mogućnosti dovođenja hrvatskog reprezentativca na San Siro. Međutim, do dogovora nije došlo: Milan nudi posudbu s pravom otkupa, a pošto Zidane još nije načisto oko Kovačićevog statusa (nastupio je i u osvajanju europskog Superkupa protiv Seville od prve minute), ta je opcija zasad na ledu.

Očito da više ljubavi nema između Brozovića i De Boerovog Intera. Marcelo se profilirao kao jedan od igrača koji nisu prešli preko činjenice da se Roberto Mancini smijenio preko noći, a to je jasan znak da je vrijeme za rastanak. De Boer ga navodno nema u svojim planovima, a dok bi Broz rado otišao u Premiership, iz kojeg očito ima određenih interesa za njega, sve što se sada zna je kako ga Inter ne želi prodati rivalu iz talijanske lige.

Za kraj; Jeremy Toljan, lijevi bek Hoffenheima hrvatskih korijena, koji je svojim zapaženim igrama u dresu njemačkog prvoligaša došao kao potencijalno naturalizirano rješenje za deficitarnu poziciju u hrvatskoj reprezentaciji, na meti je nekoliko klubova. Spominje se interes minhenskog Bayerna, ali i Napolija.  Na San Paolu već igra jedan hrvatski lijevi bek, Ivan Strinić, ali kako je on već duže vremena na izlaznim vratima (spominje se odlazak u ruski Zenit), moguće je kako ćemo gledati zamjenu – bek za beka. Oba hrvatska? Lako moguće…

(germanijak.hr)

Učitaj još novosti