21. 08. 2016 - 18:27
Kenguri ispisali historiju: Furija na krilima Gasola osvojila...
907
Shares
Kenguri ispisali historiju: Furija na krilima Gasola osvojila bronzanu medalju

OLIMPIJSKE IGRE

Kenguri ispisali historiju: Furija na krilima Gasola osvojila bronzanu medalju

21. 08. 2016 - 18:27
0
Shares

Utakmica za treće mjesto na košarkaškom turniru Olimpijade u Rio de Janieru, između Španije i Australije, je donijela mnogo uzbuđenja, a na kraju su upješniji bili Španci i slavili pobjedu od pola koša razlike, a konačan rezultat je glasio 89:88 u korist Furije

U prvu dionicu Španci su ušli sa više samopouzdanja i tako su u prvoj četvrtini imali šest poena prednosti, odnosno istu su završili sa rezultatom 23:17.

Drugu četvrtinu bilje otvaraju Australci, koji uspjeli dostići prednost Španaca, pa su u ovoj četvrtini imali četri poena prednosti sa rezultatom 21:17, odnosno ukupno su zaostajali dva poena, te se na odmor otišlo sa rezultatom 40:38.

Drugi dio igre nam donosi stalna uzbuđenja, naime u trećoj četvrtini se igralo gotovo bez oddbrane te su se redali koševi na obje strane, a Španci su imali sreće te u ovoj četvrtini te istu završili u svoju korist rezultatom 27:26.

U posljednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 67:64 u korist Španije, međutim, Furija je čitavim dijelom posljednje dionice igrala lošije, te su omogućili Australiji da diktira rezultatski tempo te su Kenguri konstantno bili u rezultatskoj prednosti. Iako su Australci u ovoj četvrtini bili dominantniji, te istu završili sa rezultatom u svojoj koristi odnosno 24:22 za Kengure, pobjeda od pola koša razlike je otišla Špancima, te je konačan rezultat glasio 89:88 u korist Furije.

Treba istaći da je Australija ovim porazom ostala upisana u historju Olomijade kada, nažalost po porazima u završnici takmičenja, jer njima je ovo četvrti put da se nalaze na četvrtom mjestu kada su u pitanju Olimpijske igre, dok je Špancima nakon tri vezana srebra, ovo prva bronzana medalja.

Najefikasniji igrači na ovom meču su u redovima Španije bili Pou Gasol sa 31 postignutim poenom, te Nikola Mirotić sa 14 postignutih poena, dok je u redovima Australije najefikasniji bio Mills sa 30 postignutih poena.

ŠPANIJA - AUSTRALIJA 89 : 88 (23:17 ; 17:21 ; 27:26 ; 24:29)

Učitaj još novosti