22. 08. 2016 - 11:50
NAJVEĆA LJUBAV ZLATNE HRVATICE 'On je moj uzor! Ima super...
907
Shares
NAJVEĆA LJUBAV ZLATNE HRVATICE 'On je moj uzor! Ima super tehniku, ali i zgodan je!'

SARIN UZOR

NAJVEĆA LJUBAV ZLATNE HRVATICE 'On je moj uzor! Ima super tehniku, ali i zgodan je!'

22. 08. 2016 - 11:50
0
Shares

Znala je “pasti u nesvijest” i kad joj nije bio blizu. Primjerice, kad joj je Sandra Perković poklonila koplje s njegovim autogramom. Autogramom Andreasa Thorkildsena. No, nedavno smo svjedočili i kako je to kad su na pola metra udaljenosti. Naša zlatna olimpijka Sara Kolak i jedan od najboljih kopljaša svih vremena, olimpijski pobjednik iz 2004. i 2008.

Amsterdam, intervju u kojem se Sara raspričala samo nekoliko minuta nakon što je bacila koplje dovoljno za europsko finale. Finale u kojem će kasnije osvojiti broncu.
- On je... - zastala je u šoku, ostavši bez riječi.

Okrenuli smo glavu ulijevo, a pokraj stabla je stajao baš on. Jedan od rijetkih frajera koji Saru ostavlja bez teksta.

- Jako je lijep. Najzgodniji - simpatično će Sara i dalje ne trepćući dok ga je gledala ga.

Da ga zamolimo za zajedničku fotografiju?

- Neeeee. Neugodno mi je. A i imam doma jednu. Doduše, dosta staru, ali imam je. Vrijedi zlata.

Uz to što je jedan od najvećih, uz to što je u karijeri koju je nedavno u 34. godini završio, osvojio svako veliko zlato koje postoji, uz dva olimpijska i ono svjetsko 2009. (ima i tri srebra) ima i dva europska (2006. i 2010.), uz to što je u Oslu 2006. bacio sedmi najdalji hitac svih vremena (91,59 m), Andreas je i nevjerojatno zgodan. Godinama je slovio za jednog od najzgodnijih svjetskih atletičara. Norveški Apolon. Tako ga zovu.

sara-kolak

- On je moj najveći uzor. Uvijek je imao super tehniku. Ali, da, i zgodan je - opet se nasmijala.

Ovaj frajer iz Kristiansanda visok 1,88 m dugo godina bio je u vezi s norveškom ljepoticom, nekad odličnom preponašicom (60 i 100 m prepone) podrijetlom iz Srbije, Christinom Vukičević. Mediji su ih obožavali, iako je to Andreasu poprilično smetalo. U ožujku 2011. on je javno objavio da više nisu par, povukao se u “karantenu kako bi se vratio u svjetski vrh”, no te godine je ipak došao do svjetskog srebra u Daeguu, ne zlata koje je priželjkivao. Bila je to ujedno i njegova posljednja velika medalja.

No, one najbitnije, najveće, skupio je dvije. I to će se zauvijek pisati. Sara je u toj priči sa zlatom iz Rija na pola puta svog velikog uzora ili kako ona kaže “velike ljubavi samo on to ne zna”. Thorkildsen će joj kao i do sada biti odličan motiv da ga dostigne...

Učitaj još novosti