22. 08. 2016 - 20:24
Ubitačan odgovor Barci: Real nenadano dobio novu veliku zvijezdu
907
Shares
Ubitačan odgovor Barci: Real nenadano dobio novu veliku zvijezdu

ZIDANE STVORIO IZUZETNO JAK STROJ

Ubitačan odgovor Barci: Real nenadano dobio novu veliku zvijezdu

22. 08. 2016 - 20:24
0
Shares

Real Madrid je sinoć s uvjerljivih 3:0 slavio na neugodnom gostovanju u San Sebastianu. Tako su Kraljevi na odličan način odgovorili velikom rivalu i aktuelnom prvaku, ekipi Barcelone koja je u subotu sa čak 6:2 nadigrala Betis.

Mnogi su se pribojavali ovog gostovanja, jer u ekipi Zinedina Zidanea nije bilo Luke Modrića, Cristijana Ronalda i Karima Benzeme. Uprkos tome, tim iz Madrida odigrao je odličan meč i upisao potpuno zaslužen trijumf.

Madridski mediji oduševljeni su izgledom novog Reala, jer je tim nastupio bez nekih zvijezda. Sve je iznenadilo što Kraljevi nisu dovodili skupocijena pojačanja, s izuzetkom povratnika Alvara Morate. Ipak, sve je oduševio Marco Asensio, još jedan povratnik. Protekle dvije sezone i posudbe u redovima Mallorce i Espanyola pokazale su se kao puni pogodak. Ovaj mladić prvo je fenomenalno pogodio protiv Seviile u Superkupu Evrope, a onda i sinoć.

"Zvijezda je rođena", saopštili su tamošnji mediji. Asensio je sinoć odlično prihvatio fantastičnu dugu loptu defanzivca Varanea i potom u stilu Messija prebacio golmana domaćih. 20-godišnjak s Mallorce je već danas centralna tema mnogih medija, a treba odati priznanje i Zidaneu koji mu je vjerovao i dao mu priliku.

Bio je to "dodir genija" piše Marca uspoređujući Asensija s Cristianom Ronaldom.

"Imam slatke brige od kojih me boli glava", našalio se Zinedine Zidane nakon trijumfa nad Real Sociedadom aludirajući na sastavljanje početne postave, pa nastavio:

"Razmišljao sam o Iscu i Jamesu, ali odlučio sam se za ovu postavu. Asensio je odigrao odlično, ali dobar je bio i Mateo Kovačić".

S pravom postavljamo pitanje, šta će biti kada se u tim vrate Modrić, Ronaldo i Benzema? Je li konačno vrijeme da se titula prvaka Španije slavi i među Kraljevima...

Učitaj još novosti