23. 08. 2016 - 13:31
Trodnevni internacionalni kup 'Fudbal za sve' u Prači
907
Shares
FOTO GALERIJA
23. 08. 2016 - 13:31
Škola fudbala "Respekt“ iz Sarajeva", prvi put od svoga osnivanja (2014.), organizira trodnevni internacionalni kamp "Fudbal za sve", a uz pomoć prijatelja škole i franšiznog partnera "Fussballfabrik" Sasche Nagela iz SR Njemačke.

ŠKOLA FUDBALA 'RESPEKT'

Trodnevni internacionalni kup 'Fudbal za sve' u Prači

23. 08. 2016 - 13:31
0
Shares

Škola fudbala "Respekt“ iz Sarajeva", prvi put od svoga osnivanja (2014.), organizira trodnevni internacionalni kamp "Fudbal za sve", a uz pomoć prijatelja škole i franšiznog partnera "Fussballfabrik" Sasche Nagela iz SR Njemačke.
 
Današnjem otvaranju kampa prisustvovali su Emir Hujdur, osnivač i direktor ŠF "Respekt", Susanne Mattis, ataše za kulturu u Ambasadi SR Njemačka u BiH, Sascha Nagel, fudbalski instruktor, kao i Asim Zec, načelnik Općine Pale-Prača.

"Škola fudbala Respekt je od svog osnivanja  besplatno otvorila vrata djeci isključujući svaki vid diskriminacije. Škola daje  jednakost za sve i zajednički u sportskom duhu 'briše' bilo koje razlike među djecom", rekao je između ostalog  Emir Hujdur, koji se posebno zahvalio Saschi Nagelu, Ambasadi SR Njemačke, N/SFSBiH i Općini Pale-Prača na velikoj podršci u realizaciji prvog kampa u organizaciji ove jedinstvene škole u Evropi.

Internacionalni Kamp "Fudbal za sve" biće održan od 23. do 25. avgusta na fudbalskom stadionu u Prači. 

Učitaj još novosti