24. 08. 2016 - 12:46
Cimirot dokazao da je Bordo boja i dalje u srcu: Velika...
907
Shares
Cimirot dokazao da je Bordo boja i dalje u srcu: Velika donacija najdražem klubu

5.000 KM ZA MONTAŽNU TRIBINU

Cimirot dokazao da je Bordo boja i dalje u srcu: Velika donacija najdražem klubu

24. 08. 2016 - 12:46
0
Shares

Bivši prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo i sadašnji član grčkog PAOK-a, Gojko Cimirot i dalje je vezan uz Bordo klub. O tome najbolji svjedoći i donacija fantastičnog veznjaka u iznosu od 5.000 KM za izgradnju montažne tribine u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, čija izgradnja je planirana u jesen ove godine.

Ovaj potez Cimirota pokazuje njegovu zahvalnost za afirmaciju koju je doživo u Fudbalskom klubu Sarajevo, a podsjećamo, nakon dolaska iz trebinjskog Leotara, on je 4. jula 2013. godine debitovao na evropskoj utakmici protiv Libertasa u dresu Sarajeva.

Cimirot je ukupno odigrao 78 zvaničnih utakmica za Sarajevo i svojim bespoštednim načinom igre, stekao je velike simpatije navijača i simpatizera tima s Koševa.

Igrajuči za Bordo klub, osvojio je Kup Bosne i Hercegovine u sezoni 2013/14., a dobrim igrama u Sarajevu skrenuo je pažnju selektora A reprezentacije BiH. Dres s državnim grbom nosio je na dvije utakmice.

Dvadesettrogodišnji veznjak trenutno je član grčkog PAOK-a, gdje igra standardno i u pomenutom klubu odigrao je 29 utakmica.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje Cimirotu na podršci, cijenivši njegovu želju da podrži razvoj mladih fudbalera Akademije Bordo kluba, te mu želi puno sreće u predstojećoj sezoni.

Učitaj još novosti