24. 08. 2016 - 22:39
Rostov za historiju, Građani minimalno, M'gladbach ponizio...
907
Shares
Rostov za historiju, Građani minimalno, M'gladbach ponizio Young Boys

Liga prvaka

Rostov za historiju, Građani minimalno, M'gladbach ponizio Young Boys

24. 08. 2016 - 22:39
0
Shares

Rostov je eliminisao Ajax u Play offu Lige prvaka i igrat će u grupnoj fazi prestižnog takmičenja. Ruski klub večeras je u revanšu pobijedio veliki Ajax s 4:1 i odlazi po prvi put među najbolje ekipe Evrope.

Imao je Rostov odličnih 1:1 iz prvog meča, ali su večeras potvrdili kako su trenutno bolji tim od holandskog vicešampiona. Poveli su u 34. minuti meča, a za vodstvo se pobrinuo najbolji strijelac tima Azmoun. Nakon sedam minuta igre u nastavku bilo je 2:0. Ovog puta je pogodio Erokhin, pa je Rostov završio posao u ovom meču. Potpuni raspad je Ajax doživio osam minuta kasnije kada Noboa povećava rezultat na 3:0, a u 66. minuti Poloz pogađa za nevjerovatnih 4:0. Konačnih 4:1 postavio je Klaassen s penala.

Kombinovani tim Manchester Cityja koji je još u Rumuniji obezbijedio prolazak u grupnu fazu večeras je minimalno porazio Steauu, a jedini pogodak na utakmici postigao je Delph. Sudionik grupne faze nakon dugo vremena bit će i Kopenhagen koji je remizirao s APOEL-om nakon nedavne minimalne pobjede.

Soteriou je Kipranima donio vodstvo, dok je u finišu za lasman Kopenhagena pogodio Santander. S ukupnih 9:2 u grupnu fazu plasirala se Borussia M'gladbach koja je večeras s čak 6:1 porazila Young Boys.

 


Sardar Azmoun Goal HD - Rostov 1-0 Ajax 24.08... by kivancyildirim791

Učitaj još novosti