26. 08. 2016 - 13:27
Sport.ba Najava sedmog kola BHT Premijer lige BiH: Derbi kola...
907
Shares
Sport.ba Najava sedmog kola BHT Premijer lige BiH: Derbi kola u Zenici

OKRŠAJ STARIH RIVALA

Sport.ba Najava sedmog kola BHT Premijer lige BiH: Derbi kola u Zenici

Faris DŽAFEROVIĆ
26. 08. 2016 - 13:27
0
Shares

Sport.ba.ba nastavlja sa ustaljenom praksom najave kola, kao i derbija istog, a možete i pogledati raspored svih susreta od kojih će čak pet biti na malim ekranima u direktnim prenosima. 

zeljo-celik

Ovaj put derbi kola će igrati Čelik i Željezničar, a susret je na rasporedu u subotu na Bilinom Polju sa početkom u 19 sati i 30 minuta. Za naš portal očekivanja od ovog susreta iznijeli su veznjak Željezničara Adnan Šećerović, te napadač Čelika Danijal Brković

brkovic-celik

Danijal Brković, napadač Čelika je u prošlosti nastupao za Plave sa Grbavice, ali pred ovaj susret ističe da će biti teška utakmica, te da će se njegov tim potruditi da ostvari što bolji rezultat.

''Čeka nas veoma teška utakmica, kako mi tako i oni nismo baš u najboljoj formi, posljednje tri utakmice smo izgubili kao i Željo. Morat ćemo se potruditi da ostvarimo odličan rezultat, jer obje ekipe traže pobjedu za prekid loše serije. Igrao sam za Želju, taj klub mi je ostao veoma drag, ali u subotu na terenu sam crno-crveni, i pružit ću sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat.'

secerovic

Adnan Šećerović neće nastupiti u Zenici, ali će definitivno bodriti svoje saigrače, ali i svog trenera, jer je dugo igrao pod palicom Slavka Petrovića i zna šta ovaj stručnjak može napraviti kada je Željo u pitanju, a njegova očekivanja od utakmice su sljedeća:

''Istina neću igrati, ali mislim da je naša ekipa dovoljno kvalitetna na svakom mjestu da nije bitno ko igra. Očekujem jednu tešku i borbenu utakmicu bez neke lijepe igre. Ne smijemo podcijeniti Čelik, moramo ući od prve minute jako i pokazati da smo došli po 3 boda. Novi trener je tu i sigurno svima dodatni motiv da se još više dokažu i bore za pobjedu. Željezničar je kvalitetnija ekipa i siguran sam da će to dokazati i donijeti bodove u Sarajevo.''

160825100646liga-12-sedmo-kolo

Narednog vikenda na programu je 7. kolo BH Telecom Premijer lige BiH, a pet utakmica je na programu u subotu, dok se jedna igra u nedjelju.

Najzanimljivije će svakako biti u duelima Radnik-Sarajevo koji se igra u subotu od 17:30, a pravdu u tom meču dijelit će Goran Paradžik iz Ljubuškog, kao i u duelu starih rivala Čelika i Željezničara istog dana na Bilnom polju od 19:30 uz arbitražu Dragana Skakića iz Gradiške.

Faris DŽAFEROVIĆ

Učitaj još novosti