30. 08. 2016 - 17:30
Kosovo objavilo popis igrača za povijesnu kvalifikacijsku utakmicu
907
Shares
Kosovo objavilo popis igrača za povijesnu kvalifikacijsku utakmicu

GOSTOVANJE FINSKOJ

Kosovo objavilo popis igrača za povijesnu kvalifikacijsku utakmicu

30. 08. 2016 - 17:30
0
Shares

Albert Bunjaki, selektor reprezentacije Kosova, objavio je popis reprezentativaca za prvu kvalifikacijsku utakmicu te zemlje u povijesti.

Kosovo će se za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine boriti u kvalifikacijskoj skupini I, zajedno s Hrvatskom, Turskom, Ukrajinom, Islandom i Finskom. Službenu premijeru imaju 5. septembra na gostovanju kod Finske.

Bunjaki je objavio dvije liste – 15 igrača koji imaju sve potrebne papire za nastup, te 10 igrača koji bi do utakmice s Finskom trebali dobiti zeleno svjetlo od FIFA-e. Također, objavljeno je i kako svi igrači koji žele promijeniti nacionalni dres i zaigrati za Kosovo, imaju rok do 4. septembra da se izjasne o toj mogućnosti.

Na popisu je nekoliko poznatijih imena. Prije svega Valon Berisha iz Salzburga, koji je prethodno igrao za Norvešku. Tu je i golman Samir Ujkani koji je nekada bio član Palerma, zatim novi igrač Dinama Amir Rrahmani, Hajdukov Ardian Ismajli, te talentirani dvojac iz holandske lige, Bersant Celina i Milot Rashica. Glavni napadač je Albert Bunjaku, 32-godišnjak koji je dugi niz godina igrao po Njemačkoj, piše Germanijak.

Ipak, na popisu nema potencijalno najvećih zvijezda, niti jednog igrača koji je branio boje Švicarske na Euru, ali ni Adnana Januzaja, Perparima Hetemaja, kao ni kapitena Bešiktaša Necipa Uysala.

Učitaj još novosti