08. 09. 2016 - 16:40
Šampion u svakom smislu: Ribery otvoreno o karijeri i Ancelottiju
907
Shares
Šampion u svakom smislu: Ribery otvoreno o karijeri i Ancelottiju

FRANCUZ ZA GOAL

Šampion u svakom smislu: Ribery otvoreno o karijeri i Ancelottiju

08. 09. 2016 - 16:40
0
Shares

Fudbaler Bayerna iz Munhena Franck Ribery rekao je danas da želi da ostane u tom klubu još nekoliko godina i pohvalio novog trenera Carla Ancelottija. Riberiyjev ugovor sa Bayernom ističe na kraju sezone i narednog juna obilježiće 10 godina u minhenskom klubu.

On je prethodnih sezona imao problema sa povredama, ali od početka ove sezone želi da se nametne treneru Carlu Ancelottiju i zasluži novi ugovor. "Možda ću igrati još dvije ili tri godine. Ne znam šta će se dogoditi. Kada sam u dobroj formi sve ostalo će doći", rekao je Ribery za Goal.

Upitan da li očekuje da će ostati u Bayernu i naredne sezone, tridesettrogodišnji francuski fudbaler rekao je: "Nadam se". Bayern je u posljednje tri sezone u polufinalu ispadao iz Lige prvaka, a Ribery je rekao da je cilj osvajanje trofeja.

"Mi želimo sve da osvojimo. Ako bih morao da biram između Bundeslige i Lige prvaka, izabrao bih Ligu prvaka, pošto je to posebno takmičenje, ali i titula u Njemačkoj je velika stvar. Nadam se da ćemo ove sezone osvojiti sve trofeje", rekao je Ribery.

Bayern od ove sezone predvodi Carlo Ancelotti, a Ribery je rekao da je italijanski trener "šampion u svakom smislu". Ribery je naveo da je Ancelotti napravio pozitivnu atmosferu u klubu.

"Carlo Ancelotti je opušten i pristupačan čovjek. Voli igrače, to smo vidjeli. On želi da kontaktira s nama, da se smije, da nas stalno pita kako smo. Važna je veza igrača i trenera, da možete zajedno da se šalite. Ancelotti je stalno pozitivan. Nikada nisam čuo da ga neki igrač kritikuje. Jedna je stvar kada imate dobre igrače i dobar tim, ali potpuno je drugačije kada imate blizak odnos u ekipi", zaključio je Ribery.

 

 

Učitaj još novosti