08. 09. 2016 - 21:47
Nepoznat detalj: Kako je Messi započeo 'rat' između Guardiole...
907
Shares
Nepoznat detalj: Kako je Messi započeo 'rat' između Guardiole i Ibrahimovića

ZLATAN OTKRIO U AUTOBIOGRAFIJI

Nepoznat detalj: Kako je Messi započeo 'rat' između Guardiole i Ibrahimovića

08. 09. 2016 - 21:47
0
Shares

Transfer Zlatana Ibrahimovića u Barcelonu 2009. godine je bio drugi najskuplji svih vremena, ali nije bio i previše sretan. Sve je počelo dobro pod palicom tadašnjeg trenera Pepa Guardiole, ali uskoro su se stvari zakomplicirale i pošle po zlu. Švedski je napadač samo godinu dana poslije otišao u Milan.

Sadašnji napadač Manchester Uniteda je o lošem odnosu s Guardiolom pisao u svojoj autobiografiji 'I am Zlatan Ibrahimovic'.

"Messi je počeo govoriti neke stvari. Lionel Messi je sjajan. Stigao je u Barcelonu kada je imao 13 godina. Bio je odgajan u toj kulturi ali onda sam ja došao i počeo sam zabijati više golova od njega", napisao je Ibrahimović.

Otišao je do Guardiole i rekao mu kako više ne želi biti na desnom krilu, piše Germanijak.

"Rekao sam mu da želim igrati u sredini. Ja sam napadač, ali nije ga bilo briga za to. Promijenio je taktičku formaciju. Guardiola ga je morao slušati. Ali ja sam pomislio, pa postigao sam hrpu golova u Barceloni i bio sam sjajan".

Od tada je došlo do pogoršanja odnosa s Guardiolom, kojeg će Ibrahimović susresti u subotu u velikom derbiju Manchestera, njegovog Uniteda i Pepovog Cityja.

Inače, Guardiola je poznat i kao veliki prgavac, a više o tome čitajte OVDJE.

Učitaj još novosti