14. 09. 2016 - 08:27
Večeras posljednji meč BiH u kvalifikacijama za Eurobasket,...
907
Shares
Večeras posljednji meč BiH u kvalifikacijama za Eurobasket, Švedska veliki favorit prema kladionicama

NAKON PROBLEMA U BH. TIMU

Večeras posljednji meč BiH u kvalifikacijama za Eurobasket, Švedska veliki favorit prema kladionicama

Dino PAJO (Sport.ba)
14. 09. 2016 - 08:27
0
Shares

Danas je na rasporedu posljednji meč kvalifikacija za Eurobasket za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Naši momci će u goste Švedskoj, a samo veliko čudo mora da se desi pa da naša reprezentacija završi na Eurobasketu.

a takav ishod nam treba pobjeda od oko 40 poena razlike, ili da se podudare rezultati u još tri grupe, te da tri drugoplasirane ekipe u tri ostale grupe budu imale manje bodova od našeg tima ili slabiju koš razliku.

 Ono što najviše može brinuti ljubitelje košarke u BiH, jesu zategnuti odnosi unutar reprezentacije koji su stvorili možda i najgoru atmosferu u historiji ovog sporta u našoj zemlji. Ekipa trenutno nema vođu, nema kapitena, a nema nikog ko će stati u kraj svemu tome. Jednostavno, atmosfera koja ne može rezultirati sretnim završetkom.

Zbog toga, nevjerovatne koeficijente su postavile svjetske kladionice na Bosnu i Hercegovinu. Naime, koeficijent na pobjedu Švedske se kreće oko 1.40, dok je na Bosnu i Hercegovinu u svim svjetskim kladionicama preko 2.50. To dovoljno govori o trenutnom stanju ove dvije reprezentacije, sa akcentom na činjenicu da Švedska nikada nije bila svjetska velesila u ovom sportu.

Ipak, u svakom normalnijem stanju naše reprezentacije, BiH bi bila ogroman favorit u odnosu na naše današnje protivnike, pa se tako nadamo da naša selekcija može izaći jača iz ovog svega, te obradovati sve one koje su razočarali u nastupima protiv Rusije.

Meč se igra u Švedskoj večeras od 20 časova. 

Učitaj još novosti