15. 09. 2016 - 18:37
Legenda Arsenala priznala: Marihuana mi umalo došla glave, bio...
907
Shares
Legenda Arsenala priznala: Marihuana mi umalo došla glave, bio sam paralizovan

IAN WRIGHT

Legenda Arsenala priznala: Marihuana mi umalo došla glave, bio sam paralizovan

15. 09. 2016 - 18:37
0
Shares

Legendarni napadač Arsenala Ian Wright otkro je u svojoj novoj knjizi kako je mogao naglo prekinuti izvanrednu fudbalsku karijeru i to zbog marihuane dok je nastupao za Crystal Palace.

Naime, pušio je džoint samo noć pred utakmicu, a sutradan se jedva provukao kada je u svlačionicu upala doping kontrola poslije meča s WBA i pobjede njegovog tima od 4:1.

Prozivali su redom fudbalere, ali su naglo preskočili Wrightovu desetku i prozvali igrača s brojem 11.

TUpravo taj trenutak legendarni fudbaler je opisao u novoj knjizi "Život u fudbalu" koju će narednih dana izdati "Thre Sun", uz opasku da nikada kasnije nije stavio džoint u usta.

"Prvi put u životu sam se tako uspaničio kada sam ih vidio. Pušio sam marihuanu nepuna 24 sata ranije i znao sam da će mi karijera bukvalno propasti ako nalaz bude pozitivan. Bio sam paralizovan od straha, probao sam da ne djelujem sumnjivo. Onda je tip prozivao redom 'igrač broj devet - Mark Bright'. Bio sam siguran da mene sljedećeg planiraju za kontrolu, desetku, ali se onda čulo 'Igrač broj 11 - Barber'. Sjeo sam, ma šta sjeo, srušio se na klupu i pomislio da mora da ima neko gore ko vodi računa o meni. Bio sam uvjeren u to", napisao je Wright.

Legendarni napadač prešao je iz Crystal Palacea u Arsenal 1991. godine, gdje je postigao čak 185 golova u 279 nastupa.

Učitaj još novosti