19. 09. 2016 - 18:15
Navijači mogu odahnuti: Tottenham produžio ugovor s jednim od...
907
Shares
Navijači mogu odahnuti: Tottenham produžio ugovor s jednim od najvažnijih igrača

DELE ALLI OSTAJE

Navijači mogu odahnuti: Tottenham produžio ugovor s jednim od najvažnijih igrača

19. 09. 2016 - 18:15
0
Shares

Fudbaler Tottenhama Dele Alli produžio je ugovor do 2022. godine, saopćio je danas londonski klub.

Kako su naveli britanski mediji, dvadesetogodišnji fudbaler dobio je bolje uslove u novom ugovoru, kojim će na White Hart Laneu ostati do 2022. godine.

On je prošlog avgusta debitovao za Tottenham, bio je jedan od najboljih igrača ekipe koja je prošle sezone zauzela treće mjesto u prvenstvu i proglašen je za najboljeg mladog igrača Premijer lige. Alli je prošle sezone postigao 10 golova u prvenstvu.

On je prošlog novembra debitovao za reprezentaciju Engleske, a bio je u ekipi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ovog ljeta.

"Kada sam bio mlad i kada nisam igrao fudbal, želio sam da se ugledam na fudbalere, tražio sam ih na web sajtovima, želio sam da vidim kako igraju. I dalje sam isti, za mene se ništa nije promijenilo, ostao sam isti. Srećan sam što sam ovdje i što igram za Tottenham. Ne mogu da zamislim bolje, s ovakvim navijačima i trenerom i mladim timom, ovo je sjajno mjesto", rekao je Dele Alli za klupski sajt.

Prije njega ugovore s Tottenhamom produžili su Christian Eriksen, Eric Dier, Harry Winks i Tom Carroll, a očekuje se da će uskoro produžiti ugovore Danny Rose, Jan Vertonghen i Erik Lamela.

(Sport.ba/Beta)

Učitaj još novosti