19. 09. 2016 - 23:03
Doveden je kao idealna zamjena za Ronalda, ali šta se sad...
907
Shares
Doveden je kao idealna zamjena za Ronalda, ali šta se sad dešava s njim?!

MEMFIS DEPAJ

Doveden je kao idealna zamjena za Ronalda, ali šta se sad dešava s njim?!

Mozzartsport.com
19. 09. 2016 - 23:03
0
Shares

Tek pre nešto više od godinu dana Mančester Junajted je doveo jednog od najvećih talenata koji su bili na tržištu. Memfis Depaj je stigao na Old Traford posle fenomenalne sezone u PSV-u kojoj je postigao 22 gola i bio najbolji stelac Eredivizije. Engleska javnost je po navici, ali i po inerciji transfera od 34.000.000 evra počela da ga poredi sa Kristijanom Ronaldom i drugim velikim igračima.

Ono što tada nije rečeno je da je potrebno vreme za adaptaciju. Postoje oni kojima to lako ide. Ali, Memfis Depaj nije taj.

Odigrao je 45 utakmica prošle sezone za Đavole, ali mu nije išlo na terenu. Nije ni van njega. Optužen je za manjak profesionalizma kada je u februaru slavio 22. rođendan u Roterdamu, samo nekoliko sati posle poraza od Sanderlenda. Pre toga je došao na trening u automobilu od 280.000 evra! Posle poraza od Stouka.

U tom momentu mu je Pjer van Hojdonk javno poručio "da prestane da se zaje... okolo i da počne da igra fudbal".

Ovaj ga nije poslušao.

Govorio mu je i Rajan Gigs. Klub je želeo da ga zaštiti i ponudio mu je da živi bliže trening centru Junajteda u Karingtonu, ali je Memfis to odbio. Izabrao je jedan od najlepših delova Mančestera, pre nego što je uzeo luksuznu vilu Mike Ričardsa. Životni stil koštao ga je mnogo. A, uzroke možemo tražiti i u detinjstvu.

Ono je bilo teško. Otac ga je napustio kada je Depaj ima četiri godine, tako da je majka morala sama da odgaja. Kasnije je upoznala novog partnera, ali on im je još više zagorčao život. Depaju je fudbal bio izlaz. Ljubav prema tom sportu usadio mu je deda, koji je preminuo kada je Memfis imao 15 godina.

depay1

Gulitov savet Depaju: Batali rols-rojs i hamer, budi muško - igraj fudbal!

I Murinjo je stao u njegovu odbranu. Istakao je Posebni da "činjenica da vozite dobra kola ne znači da niste fokusirani na fudbal". Mnogi bi rekli da je Žoze pravi čovek koji će da ga vrati tamo gde treba, ali Memfis baš i nije u njegovim planovima pošto je odigrao samo 33 minuta ove sezone u svim takmičenjima. I to sve ulazeći s klupe.

Memfis nije neko ko može da bude kao Ronaldo, ali jeste fudbaler koji je dok je igrao u Holandiji pokazao da ima kvalitet da igra u Murinjovoj postavci. Pogotovo sada kada su Đavoli u problemu i kada im je potrebna vrela krv koja bi mogla da proključa, ali pozitivni. 

Ali, u situaciji u kojoj se Antoni Marsijal povredio protiv Votforda i morao da bude zamenjen, Žoze je digao sa klupe Ešlija Janga.

To vam sve govori.

Pred njim je još tri godine ugovora i mnogo pitanja. Da li će nastaviti da uživa, ili će krenuti da igra? Da li mu je važniji dobar pogled iz vile ili gol za pobedu? Rols rojs ili prva postava?

Pitanja je mnogo, odgovore zna samo Memfis. A, možda i on ne zna.

Učitaj još novosti