21. 09. 2016 - 12:31
SUDAR TITANA NA CAMP NOU: Jorgandžije dolaze na megdan Kataloncima
907
Shares
SUDAR TITANA NA CAMP NOU: Jorgandžije dolaze na megdan Kataloncima

KO ĆE ODLUČITI DERBI?

SUDAR TITANA NA CAMP NOU: Jorgandžije dolaze na megdan Kataloncima

Faris DŽAFEROVIĆ
21. 09. 2016 - 12:31
0
Shares

Večeras nas očekuje sudar titana, odnosno svoj meč igraju Barcelona i Atletico Madrid.

Barcelona je u sezonu startala sa tri pobjede te jednom izgubljenom utakmicom uz gol razliku 13/5.

Atletico sa druge strane je u sezonu ušao sa dva remija, da bi nakon toga ostvarili dvije pobjede uz gola razliku od 10/1.

Mi vam u ovom članku donosimo moguće junake ovog susreta, kao i analizu trenera, odnosno moguće večerašnje taktike isti, te možete pogledati međusobni odnos u posljednjih pet ligaških duela.

page2

Luis Enrique vs. Diego Simeone

Luis Enrique je bio dugogodišnji igrač Katalonskog kluba, koji je i u njegovo vrijeme igrao ''apsolutni fudbal'' a to rade i sada. Naime, on puno ne odstupa od pas igre, te tzv. ušetavanja u gol protivnika. Tako da večeras treba očekicati ustaljenu 4-3-3 postavku igre, sa fenomenalnim MSN triom u napadu, koji svakoj odbrani stvara velike glavobolje.

Sa druge strane na klupi Jorgandžija, sjedi jako temperamentni i karizmatični Argentinac, on u svaku utakmicu ulazi sa punim kapacitetom 'sebe',  pa ga tako uvijek možete vidjeti skoro cijelim tokom utakmice na margini terena, gdje nebrojeno puta bude opomenut zbog ulaska u isti. Taktičke zamisli Simeonea su uvijek iste, u utakmicu ulazi sa postavkom 4-4-2, te svi igrači se na terenu ponašaju ''ratnički'', treba istaći da se u zavisnosti od protivnika mijenja i taktika, pa tako nebrojeno puta postavka 4-4-2, pređe u 4-5-1 odnosno 4-3-3.

page3

Lionel Messi vs. Antoine Griezmann

Lionel Messi je za mnoge najbolji igrač svijeta svih vremena, te sigurno je i za očekivati u svakoj utakmici da može, odnosno mora donijeti prevagu u korist svoje ekipe. Znao je davati važne golove Atletico Madridu, a ne sumnjamo da bi to mogao i večeras uraditi.

Antoine Griezmann je nakon fenomenalne prošlogodišnje sezone postao veoma važna karika Jorgandžija, pa se tako u većini utakmica sva igra podređuje njemu, te je za očekivati da i u ovoj utakmici upravo ona može dati najviše za eventualnu pobjedu Atletica.

page4

Luis Suarez vs Kevin Gameiro

Luis Suarez je već odavno dokazano ime u svijetu fudbala, a dolazak u Barcelonu je preporodio ovog napadača, koji se zaista može snaći u svakoj situaciji, stoga ne treba biti iznenađenje ako večeras dođe do nemoguće situacije, da bi ovaj napadač mogao da riješi istu.

Kevin Gameiro se skrasio u Atleticu, gdje je došao do izražaja njegov talenat koji posjeduje, a naredni period bi trebao pokazati da se zaista radi o rasnom strijelcu, a upravo večerašnja utakmica protiv Barcelone bi mu trebala biti odskočna daska za brži napredak.

page5

Neymar JR vs. Saul Niguez

Neymar je poznat po svojim lucidnim potezima, ali i solo akcijama u kojima jednostavno ponizi protivnike, ''preskakajući'' ih kao čunjeve. On bi na svoju lucidnost veoma lako mogao biti prva zvijezda večeri.

Sa druge strane je, Saul Niguez, isto tako lucidni Jorgandžija, koji ima potrebnu smjelost da krene u solo prodore, neovisno od protivnika, tako da ako i večras bude imao smjelosti, on bi mogao napraviti veliku stvar za svoju ekipu.

page-6
Marc Andre ter Stegen vs. Jan Oblak

Ter Stegen je dolaskom u Barcelonu pokazao da je odličan golman, ali i da ima predispozicije koje zahtjevaju Katalonci, odnosno da je vješt sa loptom, te da može aktivno učestvovati u igri. Upravo zbog te reference je prvi golman Katalonaca.

Jan Oblak je definitvno talentovaniji golman u odnosu na ter Stegena, međutim, vjerovatno će on imati više posla u večerašnjem derbiju, pa bi se tako ako bude na visokom nivou mogao itekako proslaviti.

page7

Na posljednjih pet ligaških duela je u potpunosti dominirala Barcelona koja je u istim ostvarila četiri pobjede, dok je Atletico uspio da izvuče jedan mršavi remi.

Gol razlika je svakako na strani Barcelone, iako treba istaći da je u ovim utakmicama većinom rezultatska prednost pobjednika bila sa samo jednim golom razlike 


Barcelona - Atletico Madrid 2:1
Atletico Madrid - Barcelona 1:2
Atletico Madrid - Barcelona 0:1
Barcelona - Atletico Madrid 3:1
Barcelona - Atletico Madrid 1:1

Gol razlika:  Barcelona - Atletico Madrid 9/4

Učitaj još novosti