22. 09. 2016 - 14:21
Ekskluzivno: Prerušio sam se u konobara kako bih došao do...
907
Shares
Ekskluzivno: Prerušio sam se u konobara kako bih došao do Ronalda da potpiše za Barcu!

JOAN GASPART ZA GOAL

Ekskluzivno: Prerušio sam se u konobara kako bih došao do Ronalda da potpiše za Barcu!

22. 09. 2016 - 14:21
0
Shares

Ronaldo Nazario da Lima ili skraćeno Ronaldo danas slavi 40. rođendan. Istina, rođen je 18. septembra 1976., zato su mnogi već obilježili njegov rođendan, ali u Brazilu ga vode 22. septembra, jer toga dana su ga roditelji prijavili i upisan je u matičnu knjigu rođenih.

Brazilski nogometni virtuoz nastupao je za sedam klubova (Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid, Milan, Corinthians), ali vrlo je zanimljiva priča kako je zapravo 1996. godine stigao u Barcelonu. U svom prvom velikom transferu.

Glavnu ulogu u njegovom dovođenju imao je Joan Gaspart, tadašnji potpredsjednik Barcelone, koji se zbog Ronalda morao i prerušiti! Događalo se to u jednom hotelu u Miamiju gdje je u to vrijeme bila smještena brazilska nogometna reprezentacija. Kojoj, naravno, niko nije smio ni blizu...

"Mi smo već postigli dogovor s PSV-om, ali smo imali i jedan problem. Pristanak igrača za cjelokupan transfer trebali smo do 15. jula. U međuvremenu su čelnici PSV-a odlučili kako ne žele pustiti Ronalda, te su u dogovoru s Nogometnim savezom Brazila pokušali onemogućiti njegov odlazak u Barcelonu", sjeća se u ekskluzivnom razgovoru za Goal Joan Gaspert, pa nastavlja:

"Tjelohranitelji su bili u hotelu, oni nisu smjeli nikome dopustiti da se približe brazilskim nogometašima. Ipak, u hotelu sam susreo jednog španskog konobara, a on mi je dao svoju uniformu, pepeljaru i Coca-Colu. Tako sam odjeven stigao do tjelohranitelja, poručio im kako igraču nosim piće. Ronaldo nije razumio ništa, ali je na krevetu potpisao ugovor s Barcelonom. Naravno, prije toga se telefonski konsultirao sa svojim agentom."

A sve ostalo samo je historija...

Učitaj još novosti