22. 09. 2016 - 19:40
Konačno NBA: Teodosić stiže ubrzo, ali ne u bilo koji klub
907
Shares
Konačno NBA: Teodosić stiže ubrzo, ali ne u bilo koji klub

IMA SVOJE ŽELJE

Konačno NBA: Teodosić stiže ubrzo, ali ne u bilo koji klub

22. 09. 2016 - 19:40
0
Shares

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Miloš Teodosić konačno bi trebao preći u NBA ligu.

Mnogi stručnjaci se pitaju zbog čega Miloš Teodosić nikada nije prešao u NBA ligu, te tamo okušao svoje vanserijske sposobnosti, ali djeluje da je konačno i tome došao kraj.

Naime, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije je istakao da silno želi u NBA ligu, ali da to mora biti klub koji mu odgovara, a ne bilo koji. On je na svom blogu napisao saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

"U prošlosti sam mislio da igranje u NBA ligi nije nešto što mi je blisko. Sada razmišljam o tome. Želim da putujem u SAD, da igram u NBA i da se takmičim sa najboljim igračima na svijetu. Mislim da sam sada spremniji. Znam šta mogu da uradim, vjerujem u sebe i nemam sumnje u svoju igru. U najboljoj sam fazi karijere, igram za šampiona Evrolige i uživam u najvažnijoj stvari za mene još otkad sam bio klinac i igrao na otvorenim terenima. Uživam u košarci. Neću da rizikujem da to izgubim, zato što je to jedina stvar koja mi je zaista neophodna.Želim da ojsetim da NBA tim zna moju igru, da ima plan za mene i zna da me iskoristi u zajednici sa pravom hemijom. I da uz to ima visoke ciljeve i da bude kompetitivan. Želim da pobjeđujem, da budem motivisan i da osećam da trener i organizacija vjeruju u mene. Važno je kada igraš za visoke ciljeve. To radim još otkad sam bio dijete - jurim šampionske titule.

Želim da odem u NBA i da znam da mogu da se pronađem tamo i da mogu da imam pravi doprinos. Neću da potpišem za bilo koga samo da mogu da kažem da sam igrao NBA. Želim cijeli paket koji će me uzbuđivati. Sve zavisi od ponuda koje ću dobiti kao slobodan igrač i načina na koji će mi timovi prići.

Ako završim u NBA ligi, želim da budem ja! Ima više prostora na terenu nego u Evropi, ima dosta dobrih šutera i ljudi koji završavaju pik en rol. To je ključ za moju igru, tu mogu lako da se prilagodim. Ne brinem o brojevima, nije u tome svrha. Ona se nalazi u činjenici da igram košarku sa kojom ću zaista pomagati svom timu, pomoći mu da bude efektivniji.

Ipak, imam još jednu sezonu sa CSKA, branim titulu, želim sve da ponovim i osvojim svako takmičenje", zaključio je Teo u svom blogu na sajtu Eurohoopsa.

Učitaj još novosti