23. 09. 2016 - 17:55
Milan i Inter bez pravih domaćih igrača - pokušali smo...
907
Shares
Milan i Inter bez pravih domaćih igrača - pokušali smo sastaviti kombiniranu momčad iz njihovih škola (GRAFIKA)

ČIME SE MOGU POHVALITI TROFEJNI MILANSKI KLUBOVI

Milan i Inter bez pravih domaćih igrača - pokušali smo sastaviti kombiniranu momčad iz njihovih škola (GRAFIKA)

Germanijak.hr
23. 09. 2016 - 17:55
0
Shares

Piše: Germanijak.hr

Znamo da odanost pojedinom klubu ne znači nužno da taj klub mora imati domaće igrače u kadru, ali svakako je lakše davati podršku nekome ako klub u svojim redovima ima barem ponekog lokalnog nogometaša.

Surovi profesionalni sport sve manje poznaje ideju domaćih igrača u klubovima, pa je takvih sve manje i manje, a mi smo se zapitali koliko 'svojih' igrača u prvoj momčadi imaju klubovi iz Milana, Inter i Milan.

Inter trenutno ima bod više u odnosu na Milan, ali Rossoneri imaju više svojih igrača u momčadi. Do sada je Vincenzo Montella dao priliku šestorici igrača koji su prošli Milanovu školu. To su Gianluigi Donnaruma, Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Davide Valabria, Luca Antonelli i Manuel Locatelli dok je u kadru prve momčadi i Alessandro Plizzari koji tek treba upisati poneku minutu u prvoj momčadi.

milan-inter

Inter, s druge strane, ima 3 igrača iz svoje škole koji su dobili minute u ovoj sezoni s time da su Senna Miangue i Jonathan Biabiany sa 16 godina došli u Inter. Tek je Davide Santon 'pravo' Interovo dijete, a u primavera momčadi je igrao i Assane Gnoukouri, ali on je ipak punoljetan došao među Nerrazzure. Frank de Boer u krugu momčadi ima još nekoliko igrača koji su igrali za Interove mlađe kategorije s time da je milanski klub većinu njih doveo kao tinejdžere (Marco Andreolli, Ionat Radu, Loris Zonta, Eloge Yao), a tu je i Tommaso Berni koji je 'Interovo dijete', ali je s 19 godina otišao u Wimbledon, a onda se preko Ternane, Lazija, Salernitane, Brage, Sampdorije i Torina vratio u Inter.

Pokušali smo napraviti i kombiniranu momčad od 'domaćih' igrača milanskih klubova. Uspjeli smo u tome, ali uistinu uz mnogo nemogućih kombinacija. Imali smo 'viška' bekova, i desnih i lijevih pa smo ih prebacivali u vezni red, a u postavu smo morali staviti igrače koji još nisu zaigrali u ovoj sezoni, a za neke (Zonta) nismo sigurni ni da ćemo ih ikada vidjeti u Serie A. No, za ilustraciju stanja u milanskim klubovima nije loše ni vidjeti ovu čudnovatu postavu:

Igrači Intera u krugu prve momčadi koji su prošli školu kluba:

Marco Andreolli

Ionat Radu

Loris Zonta

Tommaso Berni

Eloge Yao

Assane Gnoukouri

Senna Miangue

Jonathan Biabiany

Davide Santon

Igrači Milana u krugu prve momčadi koji su prošli školu kluba:

Alessandro Plizzari

Rodrigo Ely

Manuel Locatelli

Luca Antonelli

Davide Calabria

Mattia De Sciglio

Ignazio Abate

Gianluigi Donnaruma

Učitaj još novosti