24. 09. 2016 - 09:05
Sukob se nastavlja: 'Pep umišlja da je bog, igrače tretira kao...
907
Shares
Sukob se nastavlja: 'Pep umišlja da je bog, igrače tretira kao pse!'

AGENT YAYE TOUREA

Sukob se nastavlja: 'Pep umišlja da je bog, igrače tretira kao pse!'

24. 09. 2016 - 09:05
0
Shares

Sukob između Yaye Tourea i Pepa Guardiole se ne stišava. Naprotiv, u punom je jeku.

Sve je dodatno podrgirao i intervju agenta veznjaka Dimitrija Seluka za BBC.

"Pep Guardiola misli samo o sebi. On misli da je već bog. On je osvojio mnoge naslove s Barcelonom, ali Yaya je također osvojio iste naslove u Barceloni. Pep misli da je osvojio sve i da može raditi što god želi", rekao je Ukrajinac i dodao:

"Yaya je igrao za Manchester City mnogo godina, isto kao i Joe Hart i Vincent Kompany, a sada je došao novi trener i rekao: 'Ok, ovi igrači idu vani, kao psi'. To je po meni veoma čudno."

Ukrajinski menadžer je već ranije napao Guardiolu zbog činjenice da Španac ne računa na Tourea, a trener 'Građana' mu je odgovorio da veznjak iz Obale Slonovače neće zaigrati dok se Seluk ne izvini. Očito je da on apsolutno nema nikakvu namjeru to i napraviti.

"Svako može pričati šta god želi, živimo u slobodnoj državi. Rođen sam SSSR-u gdje je vladala Komunistička partija i nisi mogao ništa reći. Žao mi je, Guardiola, ali sad sam u Evropi, u Engleskoj. Ako on želi živjeti u državi u kojoj nije dozvoljeno sve reći, onda mora promijeniti državu."

Toure će nakon svega u januaru promijeniti sredinu.

"Siguran sam da ćemo za dva mjeseca imati mnoštvo ponuda. Već sada ih imamo nekoliko, a on još uvijek može igrati pet ili šest godina bez ikakvih problema. Siguran sam da postoje klubovi u Engleskoj, Francuskoj, Italiji i Španiji koji ga žele. Već sada postoje klubovi iz SAD-a i Kine koji su zainteresirani za njega, ali on će igrati u Evropi još nekoliko godina."

Učitaj još novosti