24. 09. 2016 - 09:14
Musa: U NBA ću i ja poput Nurkića direktno iz Cedevite!
907
Shares
Musa: U NBA ću i ja poput Nurkića direktno iz Cedevite!

GOVORIO I O SUKOBU S TELETOVIĆEM

Musa: U NBA ću i ja poput Nurkića direktno iz Cedevite!

24. 09. 2016 - 09:14
0
Shares

Bh. košarkaši nisu uspjeli u namjerama da odu na Eurobasket, a pred sami kraj kvalifikacija atmosfera u ekipi je kulminirala.

Sjećamo se svi odlično sukoba Mirze Teletovića i Džanana Muse, potom ispada Jusufa Nurkića, a na kraju je ostavku podnio selektor Damir Mulaomerović.

Najtalentovaniji 17-godišnjak Evrope ispričao je za Vecernji.hr šta se zapravo događalo...

"Javnost je to doživjela kao sukob aktuelne i iduće ikone ove reprezentacije pa su se ljudi podijeili na Mirzinu i Musinu stranu, a to nije dobro za reprezentaciju."

Kako je do svega došlo i šta se zapravo dogodilo?

"Najprije je meni Mozgov podigao lakat do brane, a potom me Karašev u skoku pogodio laktom u prsa nakon čega sam ostao bez daha, stegnulo me pa sam pao na pod. Rusi su možda mislili da glumim pa su krenuli na mene, a ja sam pitao Teletovića zar neće kao kapiten stati na moju stranu, na što je on rekao: 'Nećeš ti tako razgovarati s kapitenom.'"

Nakon što ga je Teletović dodirnuo dlanom po licu, nastao je nered i na tribinama.

"Neki su se čak i počeli tući na tribinama, poletjele su i neke boce, a kada sam čuo svoje ime, ja sam jednostavno otrčao u svlačionicu. Sutradan, na nagovor naših PR-ovaca, Mirza i ja smo snimili pomirbeni video i tako okončali tu priču. Uostalom, nas dvojica smo bila tijekom priprema najbolji prijatelji."

 

Sve to donijelo je golobradom Musi nove poticaje.

"Tada sam predstavljen kao neko ko nisam i trudit ću se da to isperem u idućoj sezoni. Nastojat ću nametnuti se treneru Mršiću, kojem ću pokazati da na mene može vrlo ozbiljno računati. Ja sam i prošle sezone mislio da trebam igrati više, no tek sad sam shvatio da je trener Mršić bio u pravu kada me oprezno uvodio u igru. Kada me ove sezone pusti da igram, sve će doći na svoje. Meni je u Cedeviti zasad toliko dobro da ne vidim razloga da za dvije godine upravo iz ovog kluba direktno ne odem u NBA ligu, baš kao i Nurkić", zaključio je najbolji mladi bh. košarkaš.

 

Učitaj još novosti