25. 09. 2016 - 19:16
Novi potop West Hama: Sprema li se Biliću otkaz?!
907
Shares
Novi potop West Hama: Sprema li se Biliću otkaz?!

Novi potop West Hama: Sprema li se Biliću otkaz?!

25. 09. 2016 - 19:16
0
Shares

West Ham je i u šestom kolu Premiershipa nastavio svoju agoniju i potpunu neprepoznatljivost u odnosu na prošlu sezonu.

Novi dom 'čekićara', Olimpijski stadion u Londonu, definitivno još uvijek nije prava utvrda kao što je bio slučaj sa starim stadionom na legendarnom "Upton Parku", a momčad Slavena Bilića ovaj je put poražena od Southamptona 3:0. 

Nakon dosta kritika Slavena Bilića upućenih svojim igračima da ne igraju odbranu, West Ham je počeo vrlo dobro organiziran, stajao dobro na terenu i nismo vidjeli puno prilika sve do 40. minute kada je Charlie Austin u šesnaestercu finu loptu Ryana Bertranda te je smireno zabio u donji desni ugao za veliko slavlje gostujućih navijača. 

U drugom poluvremenu puno je problema domaćoj ekipi pravio Dušan Tadić koji je u 52. minuti uputio snažan udarac s ruba šestnaesterca, ali uspio je to krajnjim naporom zaustaviti Adrian. 

U 62. minuti Kouyate je nespretno izgubio loptu, a gosti su brzo reagirali i s dva dodira lopta je nakon Austina došla do Tadića koji je ostao sam na 14 metara od gola i bez problema poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Adriana. 

Tek u 72. minuti probudio se West Ham. Nakon prve opsade gola 'svetaca' Feghouli je pucao s ruba šesnaesterca, a lopta pogodila Van Dijka u ruku. Tražili su domaćini penal, no Jonathan Moss je samo mirno pokazao na korner. 

Krenulo se tada u žestoki ritam, a West Ham je u 78. minuti uputio i prvi udarca u okvir gola. Opsjedali su domaćini gol Southamptona, a 'sveci' vrebali kontre. James Ward-Prowse ušao je u igru u 80. minuti za goste i imao nekoliko odličnih prilika nakon oduzete lopte, ali sve je to obranio Adrian. 

Pokušavao je i Pierre-Emile Hojbjerg, no i njegove je udarce branio danas fantastični Adrian. Da nije bilo raspoloženog Španca na golu, 'čekićari' bi opet sasvim sigurno barem četiri gola primili.

Bila bi to prava katastrofa za West Ham, iako neki navijači već i ovakav ulazak u sezonu smatraju upravo takvim.

U sudijskoj nadoknadi Ward-Prowse je ipak uspio jednu loptu poslati iza leđa Adriana za dodatni šok domaćih navijača. 

Sada je sve moguće, pa i otkaz hrvatskom stručnjaku na klupi Čekičara...

Učitaj još novosti