26. 09. 2016 - 17:20
Ovog ljeta je želio otići iz kluba, a sada je službeno...
907
Shares
Ovog ljeta je želio otići iz kluba, a sada je službeno najbolji igrač u Europi

Ovog ljeta je želio otići iz kluba, a sada je službeno najbolji igrač u Europi

Germanijak.hr
26. 09. 2016 - 17:20
0
Shares

Znate li tko je najbolji igrač dosadašnjeg dijela pet najjačih europskih liga u novoj sezoni? Dio vas bi vjerojatno tipovao na Lionela Messija, dio na Neymara, a bilo bi onih koji bi izdvojili Kevina de Bruynea i razne druge globalne zvijezde.

Malo tko bi u prvi plan istaknuo Heung-Min Sona, 24-godišnjeg Korejca koji igra za Tottenham, pogotovo nakon što je prilično razočarao u svojoj prvoj sezoni u dresu 'Spursa'. On je, naime, lani došao iz Bayera za 30 milijuna eura, ali je odigrao tek 13 prvenstvenih utakmica u prvoj postavi. Često je ulazio s klupe, 15 puta, a postigao četiri gola. S njim nisu bili zadovoljni navijači, a kako nije uspio dobiti potpuno povjerenje trenera Mauricija Pochettina, i sam je igrač počeo sumnjati u svoju budućnost na White Hart Lineu. Toliko da je ovog ljeta zatražio transfer kojeg je argentinski trener odbio.

"Teško je reći da sam očekivao da ću se vratiti u momčad nakon Olimpijskih igara", rekao je Heung-Min Son za engleske medije i pojasnio o čemu je razgovarao s Pocchetinom:

"Tražio sam da igram više, svaki igrač želi igrati. On mi je obećao da ću dobiti priliku da pokažem koliko mogu."

Priliku je dobio i potpuno je iskoristio. Ove sezone je do sada odigrao tri prvenstvene utakmice i postigao četiri gola, od kojih dva na jučerašnjem gostovanju kod Middlesbrougha. Donio je Son pobjedu svojoj momčadi koja je Tottenham dovela na drugo mjesto Premiershipa, a sebe je doveo na čelo statističkih pokazatelja u novoj sezoni što se tiče najboljih liga petice. I Squawka i WhoScored, dvije eminentne statističke nogometne stranice, Korejca vide kao najboljeg igrača u Europi u konkurenciji onih koji su odigrali barem polovicu prvenstvenih utakmica u sezoni.

Prema Squawki Heung-Min Son je ispred Lionela Messija i Philippa Lahma s prosječnom ocjenom 77,67 po utakmici. Iza njih su još Marco Fabian, Neymar, Jose Callejon, Philippe Coutinho, Seamus Coleman, Alexandre Lacazette i Toni Kroos.

11

WhoScored je Korejčeve izvedbe vrednovao prosječnom ocjenom 9,20. Iza njega idu Marco Fabian, Neymar, Kevin de Bruyne, Sergi Roberto, Seamus Coleman, Antoine Griezmann, Sadio Mane, Alexandre Lacazette i Andrea Belotti.

12

"Sad sam jako sretan. Bilo je sjajno pričati s trenerom. On je bio jako iskren, dao mi je šansu da igram i zbog toga sam mu zahvalan. Samo sam želio igrati u Premiershipu, u najboljoj ligi na svijetu."

Učitaj još novosti