28. 09. 2016 - 22:44
Liga prvaka: Atletico u potpunosti nadigrao Bayern, sjajan...
907
Shares
Liga prvaka: Atletico u potpunosti nadigrao Bayern, sjajan preokret Barcelone

BEZ MESSIJA

Liga prvaka: Atletico u potpunosti nadigrao Bayern, sjajan preokret Barcelone

28. 09. 2016 - 22:44
0
Shares

Odigrani su preostali mečevi drugog kola Lige prvaka i u grupama C i D.

Grupa C:

Barcelona je na spektakularan način došla do preokreta u Monchengladbachu kod Borussije, i to bez najboljeg fudbalera Lionela Messija. Nije tako dobro izgledalo po Barcu nakon prvih 45 minuta, pošto su domaći vodili golom Thorgana Hazarda, ali je sjajna igra u posljednjih pola sata Barcelonu dovela na korak od plasmana u najboljih 16. Arda Turan je na asistenciju Neymara pogodio za poravnanje u 66. minuti, da bi deset minuta kasnije Gerard Pique spretnom reakcijom donio preokret Barceloni.

U istoj grupi, Manchester City je konačno upisao prvi 'kiks' u ovoj sezoni, pošto su odigrali 3:3 sa Celticom. Tri puta je Celtic vodio, a Ctiy je izjednačavao rezultat golovima Fernandinha, Raheema Sterlinga i Nolita. Tako je Manchester City nakon 10 pobjeda u isto toliko utakmica u ovoj sezoni zabilježio i prvi remi.

Grupa D:

Derbi večeri su na Vincente Calderonu odigrali Atletico Madrid i Bayern. Gostujući fudbaleri su razočarali svoje navijače, ne samo zbog poraza, već zbog igre koja nikako ne podsjeća na onu koju su pružali godinama. Madridski sastav je slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, nakon pogotka Yannicka Carrasca, ali je moglo biti i ubjedljivije da je u 84. minuti Antoine Griezmann pogodio gol, a ne prečku iz jedanaesterca.

I konačno, Rostov i PSV su u Rostovu na Donu odigrali 2:2, a svi pogoci su postignuti u prvih 45. minuta. Domaći tim je golovima Dmitrija Poloza dva puta vodio, ali su Luuk de Jong i Davy Propper poravnali rezultat. Ovaj posljednji je i promašio penal za pobjedu PSV-a u drugom poluvremenu.

Učitaj još novosti