28. 09. 2016 - 22:43
Topnici i Parižani sigurni, Napolitanci uvjerljivi
907
Shares
Topnici i Parižani sigurni, Napolitanci uvjerljivi

LIGA PRVAKA, GRUPE A I B

Topnici i Parižani sigurni, Napolitanci uvjerljivi

28. 09. 2016 - 22:43
0
Shares

U osam utakmica večerašnjeg programa u Ligi prvaka palo je čak 28 golova. U grupama A i B postignuti su većinom očekivani rezultati.

GRUPA A:

Arsenal - Basel 2:0 (Walcott 7, 26) 

Arsenal je poveo na samom početku dvoboja, Sanchez je ubacio s lijeve strane, a Walcott glavom poslao loptu u mrežu. I drugi gol Arsenala pao je po istom principu. Ovoga su puta Sanchez i Walcott kombinirali po desnoj strani, a Walcott je prizemnim udarcem precizno pogodio suprotni ugao i matirao Vaclika. Topnici su mirno kontrolirali tijek susreta i bez problema stigli do pobjede.

Ludogorec - PSG 1:3 (Natanael 16 / Matuidi 41, Cavani 55, 60) 
Ludogorec je u 16. minuti preko Natanaela poveo protiv moćnog PSG-a. Brazilski je branič odličnim udarcem sa 18 metara iz slobodnjaka doveo Ludogorec u vodstvo. Parižani su izjednačili krajem prvoga dijela, Matuidi se pojavio iza leđa domaće obrane, pa iz blizine pogodio za 1:1. Nastavak je donio puno zanimljivosti, prvo je Cavani zabio za vodstvo PSG-a, pa su domaćini zapucali kazneni udarac (Moti), a onda je Cavani svojim drugim pogotkom odveo utakmicu na mlin gostiju...

GRUPA B:

Napoli - Benfica 4:2 (Hamšik 20, Mertens 51, 58, Milik 54-11m / Guedes 71, Salvio 86) 
Prvi problemi za domaćeg trenera Maurizija Sarrija dogodili su se u 11. minuti kada se povrijedio Raul Albiol. Njega je zamijenio Maksimović, a samo devet minuta kasnije Hamšik je zabio za vodstvo Napolitanaca. Ghoulam je izveo korner s desne strane, a Hamšik na prvoj stativi glavom sproveo loptu u mrežu. Napoli je u nastavku pojačao ritam, pa u razdoblju od 51. do 58. minute zabio Benfici još tri pogotka. Dva je puta precizan bio Mertens, dok je s bijele tačke zabio još Milik..

Benfica je do kraja utakmice ipak sačuvala obraz i smanjila vodstvo Napolija. Hitronogi Guedes pobjegao je domaćoj obrani, zaobišao Pepea Reinu, te mirno zabio za 4:1. Nije to bilo sve, u samom finišu dvoboja Salvio je smanjio na 4:2. Marko Rog i Ivan Strinić nisu bili u konkurenciji za ovu utakmicu...

Bešiktaš - Dinamo Kijev 1:1 (Qauresma 29 / Tsygankov 65) 
Bila je to vrlo zanimljiva i neizvjesna utakmica u kojoj su Turci do prednosti došli zahvaljujući sjajnom Quaresmi. Portugalski je čarobnjak iz slobodnog udarca sa 20 metara "skinuo paučinu", te doveo Bešiktaš u vodstvo. Ukrajinci su do remija stigli u nastavku; Rybalka je ubacio s lijeve strane, a Tsygankov na drugoj vratnici lakoćom zabio za 1:1. 

 

Učitaj još novosti