29. 09. 2016 - 14:58
Nestvarna tvrđava: Cholove Jorgandžije primaju gol svakih...
907
Shares
Nestvarna tvrđava: Cholove Jorgandžije primaju gol svakih sedam sati!

NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

Nestvarna tvrđava: Cholove Jorgandžije primaju gol svakih sedam sati!

29. 09. 2016 - 14:58
0
Shares

Neki smatraju da je to "parkiranje autobusa", drugi u njoj vide rapsodiju defanzivne formacije, ali sigurno je da taktika Diega Simeonea, kao i igra njegovog Atletica iz Madrida nikog u nogometnom svijetu ne ostavlja ravnodušnim.

Dva finala Lige prvaka u tri sezone završila su slomljenim srcima Rojiblancosa, koji se nadaju kako će ove sezone možda konačno dignuti kantu koju su po mnogima zaslužili. Sinoćnja domaća pobjeda nad Bayernom kojom su zadržali maksimalan učinak u skupini dala im je dodatan podstreh da i ove sezone mogu krenuti po najviše ciljeve, a jedan podatak naprosto fascinira, piše Germanijak.

Atletico Madrid je naime pod Cholo Simeoneom odigrao 18 utakmica na Vincente Calderonu, tijekom kojih je primio svega – četiri pogotka. U prosjeku, Atletico prima gol jednom u sedam sati, što samo govori kako je Argentinac ustrojio svoje trupe kroz godine. Sretnici koji su im uspjeli zabiti su Zenit 2013. godine (3:1 za Atletico), Milan 2014. (4:1 za Atletico) te Benfica dvaput, kada su i pobijedili 1:2 u septembru prošle godine, što je ujedno i jedini domaći poraz Diega Simeonea na "Calderonu".

U navedenih 18 utakmica imaju omjer od čak 15 pobjeda, dva remija i taj jedan poraz od Benfice; dva remija bez golova "izvukli" su Chelsea 2014. u polufinalu, kao i Real Madrid 2015. Putem je Cholo "uzeo mjericu" Pepu Guardioli, Joseu Mourinhu, Luisu Enriqueu, Maxu Allegriju te Carlu Ancelottiju, između ostalih.

Dakle, voljeli ih ili ne, mora se reći - Atletico je pod Cholom od Calderona napravio neosvojivu tvrđavu!

Učitaj još novosti