01. 10. 2016 - 16:32
Najbolji afrički fudbaler svih vremena slavi 50. rođendan: Moj...
907
Shares
Najbolji afrički fudbaler svih vremena slavi 50. rođendan: Moj Milan je najjači tim ikada

GEORGE WEAH

Najbolji afrički fudbaler svih vremena slavi 50. rođendan: Moj Milan je najjači tim ikada

01. 10. 2016 - 16:32
0
Shares

Na današnji dan rođen je najbolji afrički fudbaler svih vremena i jedini Afrikanac koji je postao najbolji fudbaler na svijetu George Weah.

Legendarni fudbaler Milana danas slavi svoj jubilarni 50. rođendan, a svi veliki svjetski klubovi su se odlučili prisjetiti ovog velemajstora i tako mu odati priznanje. Najemotivniji je bio Milan, klub u kojem je Weah stekao najveću slavu i sa kojim je harao Evropom.

Weah je istakao da je to najjači klub koji je ikada postojao u svijetu, Milan u kojem je i sam igrao. 

"Imao sam težak život, nismo imali hranu, ali ne volim da se osvrćem na to. VIše nemam majku, oca ili moju baku. Gledam u budućnost. Hvala Bogu, napunio sam 50 godina i nadam se dobrom zdravlju, što nije lako. Želim da radim za svoju zemlju i ljude u Liberiji, da budem u službi čovječanstva. Gledam sport na televiziji kao i svaki 50-godišnji muškarac. Šalim se, svakog dana u osam sati idem u teretanu i održavam mišiće u formi", rekao je Weah za Gazzettu dello Sport, te dodao:

"Moj Milan je bio najjači tim koji sam ikada vidio. I dalje sam u kontaktu sa Marcom Simoneom, koji mi je uvijek bio kao brat".

Učitaj još novosti