02. 10. 2016 - 13:46
Sjećate li se legendarnog Raula? Znate li šta radi danas?
907
Shares
Sjećate li se legendarnog Raula? Znate li šta radi danas?

BIVŠI FUDBALER REALA I SCHALKEA

Sjećate li se legendarnog Raula? Znate li šta radi danas?

02. 10. 2016 - 13:46
0
Shares

Raul Gonzalez jedan je od najboljih igrača u historiji madridskog Reala, tamo je odigrao najbolje minute svoje karijere, osvojio bezbroj trofeja, upisao se na zlatne stranice historije najtrofejnijeg svjetskog fudbalskog kluba...

No, rastanak s klubom koji mu je poklonio sve i kojem je sam igrač posvetio život, nije bio baš najljepši. Prema nekakvom nepisanom pravilu, igrači poput Raula trebali bi biti igrači ''jednog kluba''. Francesco Totti baš je iz tog razloga tako velik. Zlatnoj sedmici ipak su pokazali izlazna vrata, rekli da im više ne treba pa je svoj fudbalski put nastavio u Njemačkoj.

Igrao je za Schalke 04, potom je nastupao za katarski Al Sadd da bi karijeru okončao nakon nastupa u Sjedinjenim Američkim Državama. Tamo je nosio dres New York Cosmosa, a nakon što mu se igrački profesionalizam približio kraju, odlučio je pronaći novo zanimanje.

Ponovo, dakako, uz fudbal i u fudbalu. Znate li gdje je Raul danas? Šta radi? Slavni Španac zvanični je ambasador Primera lige u Sjedinjenim Državama, predano radi na popularizaciji La Lige u ovoj zemlji, učestvuje na druženjima s ostalim fudbalskim legendama koje danas žive u Americi, promoviše sport, piše N1 BiH.

Još uvijek se nije posvetio trenerskom poslu, a ne postoje ni naznake da će se to dogoditi uskoro. Ko zna, možda bi opet bilo dobro. Možda bi magiju koju je nosio u nogama tokom desetak briljantnih godina na najvišem mogućem fudbalskom nivou, mogao oživjeti i u nekoj drugoj, sličnoj ulozi. Bilo bi lijepo vidjeti ga na klupi, recimo Reala. Nekada, uskoro...

Učitaj još novosti