04. 10. 2016 - 16:16
Šuman objavio spisak za mečeve sa Španijom i Austrijom
907
Shares
Šuman objavio spisak za mečeve sa Španijom i Austrijom

POZVAO 26 RUKOMETAŠA

Šuman objavio spisak za mečeve sa Španijom i Austrijom

04. 10. 2016 - 16:16
0
Shares

Selektor rukometne bh. reprezentacije Bilal Šuman objavio je danas spisak za utakmice protiv Španije i Austrije.

Pred njegovim izabranicima su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj, a okupljanje bh. selekcije zakazano je za period između 26. oktobra i 7. novembra u hotelu "Hills" na Ilidži.

Na spisku se našlo čak 26 rukometaša: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nebojša Grahovac, Nebojša Bojić, Tomislav Nuić, Denni Đozić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Vladan Lončar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Kristijan Jarak, Benjamin Čičkušić i Vojislav Brajović.  

"Naime, u ovom trenutku igrači Halilbegović Faruk i Zulfić Muhamed nemaju sređenu situaciju oko svog kluba i već dugo nisu u aktivnoj igračkoj formi, te stoga u ovom ciklusu od dvije utakmice (Španija i Austrija) nisu pozvani na okupljanje. Na njih će se svakako računati u budućin aktivnostima. Hrstić Matej i Ereš Josip su u razgovoru samnom izrazili želju da ipak sačekaju mogući poziv druge reprezentacije za koju smatraju da bi bilo bolje nastupati. Ja, kao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine sam im poželio sreću u daljem nastavku karijere sa čim su oni sami sebi zatvorili vrata naše selekcije", poručio je Šuman uz napomenu da svi igači koji razmišljaju na sličan način i koji ne žele da daju svoj maksimalan doprinos reprezentaciji BiH će u buduće imati isti tretman.

Novom selektoru najboljih bh. rukometaša je poprilično nejasna odluka Amera Zildžića da se iz Prve lige Španije preseli u Treću ligu Njemačke.

"Za mene je zaista neprihvatljiva njegova odluka da se iz Prve lige Španije preseli u Treću ligu Njemačke koja prema mom mišljenju nema reprezentativni potencijal te stoga radije pružam priliku igračima iz Premijer lige BiH", pojasnio je Šuman. 

Učitaj još novosti