06. 10. 2016 - 14:06
Džeko: Vjerujem da možemo ostvariti rezultat koji će nas sve...
907
Shares
Džeko: Vjerujem da možemo ostvariti rezultat koji će nas sve zadovoljiti

PRED MEČ U BRISELU

Džeko: Vjerujem da možemo ostvariti rezultat koji će nas sve zadovoljiti

06. 10. 2016 - 14:06
0
Shares

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko odigraće suta svoju petu utakmicu protiv selekcije Belgije.

Gledajući statističke podatke Džeko je do sada na svakom susretu postigao pogodak, a dva puta se upisao u listu strijelaca na utakmici kvalifikacija takođe za SP, ali 2010. godine. (Zenica, prvi april 2009.) Pet golova iz četri susreta daju nam za pravo da i u sutrašnjem meču očekujemo golove od našeg kapitena.

"Ono što je važno u ovakvim utakmicama jeste da ispunimo sve taktčike zamisli selektora. Ovih dana smo radili na tome i vjerujem da ćemo biti borbeni kao što znamo i nametnuti svoj stil igre. Belgijanci igraju na svom terenu i favoriti su, ali to ništa ne znači, ukoliko mi odigramo kvalitetno i budemo maksimalno skoncentrisani na naše zadatke", kaže Dijamant, pa nastavlja:

"Nikada ne razmišljam ko će biti strijelac, ja ili neko od mojih saigrača. Bitno je da damo gol i pokušamo osvojiti bod ili tri. I do sada su moje igre zavisile od igre cijelog tima pa su i golovi rezultat kolektivnog pristupa i zalaganja svih igrača. Belgija ima nekoliko odličnih pojedinaca, koji nam mogu stvoriti određene probleme na terenu, ali i mi smo kvalitetna ekipa. Vjerujem da ćemo odigrati dobro, pružiti kvalitetnu predstavu za naše navijače i na kraju ostvariti rezultat koji bi nas sve zadovoljio."

Učitaj još novosti