07. 10. 2016 - 18:41
Otac slavan, a sin prevara rođena s 'dvije lijeve' noge
907
Shares
Otac slavan, a sin prevara rođena s 'dvije lijeve' noge

PORODICA MANCINI

Otac slavan, a sin prevara rođena s 'dvije lijeve' noge

N1 info
07. 10. 2016 - 18:41
0
Shares

Prvi preduslov da budete fudbaler: Da imate talenta. Ili da radite dovoljno da bi stekli neko znanje. Sva vrata su vam otvorena onda kada vam je otac slavan i poznat fudbaler, a kasnije i trener.

No, kada ste rođeni sa 'dvije lijeve' - teško da vam išta može pomoći. Bilo je onih fudbalera koji su znali unovčiti nedostatak talenta prevarama, a on njima smo već pisali. 

Ovo je priča o Andrei Manciniju, najmlađem sinu Roberta Mancinija koji iza sebe ima respektabilnu karijeru kao fudbaler, a sada kao trener ima šansu postati jedan od najtrofejnijih trenera u Serie A.

Svoju karijeru je počeo 2005. godine, u omladinskom pogonu Intera, jerbo otac mu je bio tamo šef struke. U međuvremenu je posuđen Monzi, da bi se 2009. godine skrasio u omladinskom pogonu Bologne, a onda - pretpostavit ćete, u Manchester Cityju 2010. godine.

Roberto je u Cityju proveo tri sezone, a jednu je mladi Andrea proveo u omladinskom, da bi sa bivšim prvakom Engleske potpisao i profesionalni ugovor.

Zaboravili smo samo pomenuti da je mladi Andrea napadač po vokaciji, sa izletima na poziciju zadnjeg veznog. Taj podatak je ključan za nastavak priče o Andrei.

- U Cityju je proveo dvije godine, kao prvotimac - a rođeni otac ga nije ubacio niti jednom na zeleni travnjak.

- Od 2010. do 2012. godine Andrea Mancini nije postigao gol za City. U tom periodu, dva puta je bio na posudbama. Prvo u Oldham Athleticu, gdje je odigrao samo jedan meč, da bi poslije otišao i Fano - tim iz četvrte italijanske lige. Tamo je u 10 mečeva postigao dva gola.

- Godine 2012. godine je potpisao za B tim Real Valladolida, a u 13 mečeva nije postigao pretpostavljate niti jedan gol.

- 2013. godine ide u Budimpeštu, igrao je za Honved, a u 11 susreta - nije postigao niti jedan gol.

- 2015. godine ide u Szombathelyi Haladas, također u Mađarskoj, zabilježio je dva nastupa, postigao je - pretpostavljate niti jedan gol.

Ove godine, 2016. boravi u Sjedinjenim američkim državama. Prvo je potpisao za DC United, nije zabilježio niti jedan nastup, samim tim ni gol. Ista sudbina ga kači i u New York Cosmosu, gdje još nije zabilježio nastup.

Računica je jednostavna, od karijere Andree Mancinija možemo izdvojiti samo karijeru Roberta Mancinija, zbog kojeg je i vjerovatno fudbaler.

Nepotizam u fudbalu, na kontu Andree Mancninija sve nule, izuzev dva gola u amaterskoj ligi. A ima 24 godine, život i najbolji dani - teško da su pred njim.

Učitaj još novosti