08. 10. 2016 - 09:36
Bivši predsjednik FS Srbije: Mi smo izveli napad dronom protiv...
907
Shares
Bivši predsjednik FS Srbije: Mi smo izveli napad dronom protiv Albanije

ŠOKANTNE TVRDNJE ZA INFORMER

Bivši predsjednik FS Srbije: Mi smo izveli napad dronom protiv Albanije

08. 10. 2016 - 09:36
0
Shares

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da je napad dronom, koji je prije dvije godine prekinuo kvalfikikacijsku utakmicu Srbije i Albanije za EP u Beogradu tako što je sa zastavom Velike Albanije spušten iznad terena Partizanovog stadiona na kojem se igrao meč, zapravo zasluga insajdera iz Srbije, a ne tradicionalnih neprijatelja Albanaca.

Karadžić je to otkrio u intervjuu za "Informer", te tako za napad dronom optužio iste Srbe koji su organizirali i izveli nerede u Genovi, zbog čega u jesen 2010. nije odigrana utakmica Italije i Srbije u sklopu kvalifikacija za Euro.
 
"Dron protiv Albanije i neredi u Genovi, sve je to djelo istih organizatora. Albanac Ismail Morina preuzeo je zasluge, ali on je mogao biti samo kotačić u organizaciji. Ali nema dileme da je imao podršku odavde, iz Srbije. Ne može neko iz Albanije doći u Beograd, popeti se na krov crkve i pustiti dron, a da to niko ne zna. Nema govora o tome, to je nevjerovatno. Kolika je samo hrabrost izvesti tu operaciju, i to protiv svoje zemlje, svoje reprezentacije, protiv nacionalnog interesa, a naočigled cijele Europe. Svaka čast. To se nikako ne može izvesti bez velike podrške iznutra."

Podsjećamo, utakmica Srbije i Albanije prekinuta je pred kraj prvog poluvremena pri rezultatu 0:0, kada je bespilotna letjelica iznad terena stadiona Partizana donijela zastavu "Velike Albanije" u sklopu koje je Kosovo i dio Srbije.

S obzirom da su gledaoci na stadionu odmah vidjeli o kakvoj se provokaciji radi, burno su negodovali, a kada je srpski igrač Stefan Mitrović povukao zastavu s drona koji je doletio nisko nad travnjak, njega su napali albanski reprezentativci i oteli mu zastavu.
 
To je značilo početak općeg haosa, te ulijetanje na teren nekoliko gledalaca, koji su kao i jedan redar, krenuli tući albanske igrače. Nakon toga nije bilo moguće nastaviti ovaj meč. Poslije dugog disciplinskog i žalbenog postupka, odlukom najviše instance, Suda za sportsku arbitražu u Lozani, meč je registrovan pobjedom Albanije 3:0, a Srbiji su oduzeta tri boda.

Na kraju, Albanija je otišla na EP u Francuskoj, dok je Srbija ostala bez smotre Starog kontinenta.

Učitaj još novosti