09. 10. 2016 - 19:58
Veliki kiks Velšana i trica u mreži Kosovara
907
Shares
Veliki kiks Velšana i trica u mreži Kosovara

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018.

Veliki kiks Velšana i trica u mreži Kosovara

09. 10. 2016 - 19:58
0
Shares

Ukrajina je nakon dva remija u prva dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kod kuće igra protiv Kosova ostvarila i prvu pobjedu. Na domaćem terenu palo je Kosovo 3:0 i tako doživjelo drugi poraz u nizu nakon što je prije par dana u Albaniji teško poraženo 6:0 od Hrvatske.

Nakon čvrstog otvaranja, tek je Valon Berisha u 20. minuti dobio žuti karton u redovima gostiju, a Kravec već u 31. minuti zabio za vodstvo Ukrajine. 

Rotanu je u drugom poluvremenu poništen gol nakon što je ovaj odlično opalio s 18 metara, ali jedan je ukrajinski igrač ometao golmana Kosova. Ipak, Jarmolenko je u 81. minuti uspio povisiti na 2:0 za Ukrajinu. Kryeziu je u 82. dobio žuti karton, a pet minuta kasnije Rotan je pogodio za 3:0 Ukrajine. 

Ukrajina će sljedeću utakmicu odigrati 12. novembra kod kuće protiv Finske, dok će Kosovo istog datuma gostovati kod Turske. 

Wales - Gruzija 1:1

Domaćini su Cardiffu poveli golom Garetha Balea u 10. minuti. Igrač Real Madrida odlično je skočio nakon ubačaja iz kornera s desne strane i glavom s nekih sedam metara zakucao u mrežu gostiju.

Okriashvili je u 57. minuti izjednačio za Gruziju, što je bio i konačan rezultat ovog susreta. Tako Velšani nisu uspjeli opravdati ulogu favorita. 

Wales će 12. novembra dočekati Srbiju, a Gruzija isti dan Moldaviju. 

Izrael - Lihtenštajn 2:1

Izrael je poveo u četvrtoj minuti kada je pogodio Hemed, a isti igrač je u 16. povisio na 2:0. Buchel je u 20. minuti dobio žuti karton kod gostiju. Goppel je u 49. minuti smanjio za Lihtenštajn. 

Izrael će 12. novembra gostovati kod Albanije, a Lihtenštajn dočekati Italiju. 

Učitaj još novosti