11. 10. 2016 - 19:18
Kakvo priznanje: Teo je najbolji u Euroligi, ima osnove...
907
Shares
Kakvo priznanje: Teo je najbolji u Euroligi, ima osnove košarke u malom prstu

EUROHOOPS

Kakvo priznanje: Teo je najbolji u Euroligi, ima osnove košarke u malom prstu

11. 10. 2016 - 19:18
0
Shares

Specijalizovani košarkaški portal ’Eurohoops’ objavio je da je Miloš Teodosić najbolji igrač u Euroligi.

Kako je navedeno, kriterijumi za odluku bili su vrijednost igrača, uloga koju ima u timu, vrijednost tima, individualni potencijal, kao i statistika.

Momak koji je ponikao u školi FMP Železnika završio je na prvom mjestu ispred saigrača iz CSKA Nanda De Koloa i vođe Olimpijakosa Vasilisa Spanulisa.

"U oba prethodna izbora Teodosić je bio u Top 5, ali nikada nije bio prvi. Mislimo da je vrijeme za to sasvim opravdano došlo. Najbolji plejmejker svijeta van NBA lige. Najbolji plejmejker na prethodna dva svjetska prvenstva, imao je još jedan nevjerovatan turnir u Riju, a sve to poslije sjajne sezone u CSKA u kojoj je osvojio sve uz sjajnu statistiku. On ima osnove košarke u malom prstu (dodavanje, dribling, šut), sjajan je strijelac i nasljednik tradicije srpske košarke. Ono što ga čini jedinstevnim je mogućnost da organizuje i mogućnost da dodaje. Sazrio je i unaprijedio svoje odluke u velikim mečevima. Prošle sezone popravio je i odbranu. On je najuzbudljiviji igrač lige", stoji u opisu maestra iz Valjeva, prenosi B92.

Na četvrtom mjestu je Serhio Ljulj, dok je peti Janis Burusis.

Bek Fenerbahčea Bogdan Bogdanović deseti je na ovoj listi.

Učitaj još novosti