17. 10. 2016 - 17:35
Murray će skinuti Đokovića s vrha, a evo kako to može učiniti...
907
Shares
Murray će skinuti Đokovića s vrha, a evo kako to može učiniti već do kraja godine

NAJBOLJI TENISER U OVOM TRENUTKU

Murray će skinuti Đokovića s vrha, a evo kako to može učiniti već do kraja godine

Index.hr
17. 10. 2016 - 17:35
0
Shares

Andy Murray je, bez ikakve dileme, najbolji teniser svijeta u ovom trenutku. Ostalo je tek da britanski teniser, koji je osvojio 23 seta u nizu, to i potvrdi preuzimanjem prvog mjesta na ATP listi, a to se može dogoditi već do kraja godine.

Novak Đoković, aktuelni broj 1, u velikom je padu nakon što je ostvario san i osvajanjem Roland Garrosa osvojio sve Grand Slam turnire. Njemu je ostanak na vrhu do kraja sezone bitan jer bi se tako izjednačio s Rogerom Federerom, teniserom čije rekorde lovi i koji je pet puta bio najbolji teniser godine.

Zbog toga nas, nakon nekoliko godina nezapamćene Đokovićeve dominacije, očekuje luda borba za broj 1 na posljednja tri turnira sezone u koja srpski tenisač ulazi s 915 bodova prednosti na listi osvojenih bodova u 2016. godini.

Murray može biti prvi već nakon Pariza

Murray, nakon osvajanja Šangaja, do kraja sezone odigrat će Beč, Pariz i završni Masters u Londonu, dok će Đoković nastupiti samo na posljednja dva i tako već u startu može osvojiti 500 bodova manje od rivala.

Osvajanjem Beča Murray bi se približio srbijanskom teniseru na samo 415 bodova zaostatka te bi vrh mogao preuzeti već u Parizu. Tamo mu je za povijesni uspjeh potrebna titula ako Đoković ne dođe do finala ili finale ako Đoković ne dođe do polufinala, piše Index.hr.

Murray je sigurno prvi sa svim pobjedama do kraja sezone

Ipak, izvjesno je da će se broj 1 odlučivati u Londonu gdje pobjednik turnira može osvojiti 1500 bodova (po 200 za pobjedu u grupi i 900 za osvajanje turnira). Zasad Murray ima sve u svojim rukama, ali i da bi bez obzira na Đokovićeve rezultate bio prvi, mora niz pobjeda produžiti na još 15 mečeva. 

Kalkulacije uoči završnice sezone

Murray je u ovom trenutku klasa iznad svih ostalih, ali i umorniji od Đokovića

U ovom trenutku Murray izgleda nepobjedivo, što zbog svoje sjajne i konstantne igre, što zbog velikog fizičkog i igračkog pada svih konkurenata u završnici sezone. Iako podloga u Parizu i Londonu, koja je puno sporija od one šangajske u kojoj se poigrao s konkurencijom više odgovara Đokoviću, ovakav Murray će, unatoč umoru, biti favorit na posljednjim turnirima sezone.

Izvjesno je da će, barem nakratko, preuzeti vrh početkom sljedeće sezone

Kao što će i početkom sljedeće sezone, ako to ne uspije do kraja ove, biti veliki favorit za preuzimanje broja 1 budući da je ove godine imao puno sporiji ulazak u sezonu od Đokovića i da na startu sljedeće brani puno manje bodova.

Tako da nije upitno hoće li, već samo kada će Murray postati prvi Britanac na vrhu ATP ljestvice. Đoković mu, ako na jednom turniru do kraja sezone ponovi loše nastupe kao protiv Zvereva ili Bautiste iz Šangaja, u tome može jako pomoći... 

"Vidio sam mu u očima da mu je jedini cilj skinuti Novaka. Nevjerovatan je", komentirao je Bautista, koji je u Šangaju pobijedio Đokovića, a zatim izgubio od Murraya.

Učitaj još novosti