18. 10. 2016 - 08:38
Mourinho ima najgori start i lošiji je od Van Gaala: Sve smo...
907
Shares
Mourinho ima najgori start i lošiji je od Van Gaala: Sve smo iskontrolirali

NAKON REMIJA S REDSIMA

Mourinho ima najgori start i lošiji je od Van Gaala: Sve smo iskontrolirali

18. 10. 2016 - 08:38
0
Shares

Jose Mourinho ne bira sredstva kojim doći do cilja. Na najveći engleski derbi koji je na "Anfieldu" završio 0:0 stigao je s jasno vidljivom namjerom da prije svega sačuva svoju mrežu. U tome mu ne bi pomogle sve tatkie svijeta da na golu nije imao sjajnog Davida de Geu, ali cilj je na kraju ipak ostvario, iako je nakon susreta pričao nešto drugačije. 

"Nije rezultat koji smo željeli, ali je pozitivan. To  je rezultat koji direktno zaustavlja jednog od konkurenata da kod kuće uzme sva tri boda. Bila je to teška utakmica, ali duže vrijeme teža za nas nego za našeg protivnika. Mislim da smo kontrolirali utakmicu i taktički, ali i emocionalno. Doživio sam najtiši 'Anfield' u svojoj karijeri, a očekivao sam upravo suprotno. Imali smo spremnu tatiku s Youngom i Fellainijem i mislim da je uspjela jer smo kontrolirali utakmicu. Istina, De Gea je imao dvije fantastične obrane, ali bile su izvan konteksta. Nama je nedostajalo malo oštrine u napadu pa sam razmišljao staviti Rashorda na Pogbinoj poziciji iza Zlatana, ali je mali dobio grčeve. Na kraju smo uspjeli ostati u koraku s konkurentima. Bit će još vremena za pet pobjeda u nizu", izjavio je Jose Mourinho koji ima najmanje bodova nakon osam kola u svojoj karijeri na početku s novim klubom. 

Spomenimo i kako je United u ovoj fazi prošle godine imao dva boda više. Louis van Gaal ih je sakupio 16, a Mourinho ima 14 bodova. Također, United je na 'Anfieldu' imao posjed lopte od samo 35 posto, što je najmanji posjed lopte u povijesti 'crvenih vragova'. 

"Pokušavali smo osvojiti svaki duel i svaku loptu. Znali smo da nas čeka borba, ali na kraju možemo biti ponosni. Pokazali smo da smo velika ekipa. Ponosan sam na svakog od svojih saigrača", dodao je Ander Herrera koji je presjekao 11 lopti Liverpoola, što je najviše od svih igrača u Premiershipu ove sezone. 

Učitaj još novosti